Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '10

 
Kategori
Eğitim
 

Yolumuzdaki Engeller Birer Fırsat Yaratabilirler

Yolumuzdaki Engeller Birer Fırsat Yaratabilirler
 

Padişah, sarayına gelen yolun üzerine büyükçe bir kaya koydurarak pencere önüne oturmuş ve “bakalım neler olacak” diyerek izlemeye başlamış.

Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri, ziyaretçiler vb. nin tümü birer ikişer kayanın etrafından dolaşıp saraya girmişler. Gelenlerin pek çoğu da yüksek sesle padişahı eleştirmişler. Halktan o kadar vergi toplatan padişah, saray yolunun dahi temiz tutulmasını sağlayamaz mıymış?

Öğleye doğru saraya sebze ve meyve getiren bir köylü görünmüş saray yolunda. O da neymiş öyle? Köylü sırtındaki küfeyi yere indirmiş, ıkına sıkına kayayı yolun kenarına itmeye çalışmaya başlamış. Kan ter içinde kalmış ancak kayayı da yolun kenarına çekmeyi başarmış. Küfesini sırtına yeniden almak üzereymiş ki, kayanın önceki yerinde bir kese olduğunu görmüş. Merakla onu yerden almış ve açmış. Altınlarla dolu olan kesenin içinde bir de kağıt olduğunu görmüş. “ Padişahımız, bu altın kesesini kayayı yoldan çeken kişiye armağan etmiştir, ” diye bir not yazılıymış kağıtta.

Pek çoğumuz farkında olmayabiliriz. Ama karşılaştığımız her engel, yaşam koşullarımızı iyileştirecek birer fırsat olabilecektir ya da karşılaşabileceğimiz engellere karşı mücadele gücümüzü, direncimizi artıracaktır.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..