Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '14

 
Kategori
Öykü
 

Yolunu kaybeden çocuk

Yolunu kaybeden çocuk
 

Çocukluk...


Adım adım büyük bir mutlulukla bu küçük mucizenin peşinden koşuyordu. Ne yapacağını bilmiyordu. Onun peşinden bir sağa, bir sola giderek zikzaklar çiziyordu. Bir araya gelseler dünyalar onun olacaktı.

Hevesi, sevinci bizi güldürmeye yetiyordu. Hedefinin peşinden koşmaktan bir hal olmuştu. O kadar ki çok terlemişti. Ne yapıp ne edip onu, avuçlarının arasına almak için uğraşıyordu. Her zaman ki gibi yaramazlığında sınır tanımıyordu. Günün sonunda yüzümüzde sıcak bir tebessüm, kendisinde de büyük bir yorgunluk hissi bırakıyordu. Her şeye rağmen çocukluğunu sergilemeye devam ediyordu.  

Koşuyor, koşuyor ve hala koşuyordu. Biri değil ötekini, öteki değil bir başkasını gözüne kestiriyordu. Hepsi rengârenkti. Onun için gökkuşağı oluşturuyorlardı. Hayal dünyasındaki yaratıcılığa şaşırıyorduk. Ona baktıkça eskideki biz, aklıma geliyordu. Ne kalabalık bir arkadaş grubumuz vardı. Mahalle aralarında tıpkı Sarp gibi koşturuyorduk. Tek farkımız biz kızlar evcilik, erkekler futbol oynuyordu. O kareler bir an gözlerimin önünden geçti. Ne çok zaman geçmişti. Geçen zaman ise çok şeyi değiştirmişti.

Ben bunları aklımdan geçirirken Sarp sevdiğine kavuşmuştu. Sabahtan beri peşinden kovaladığı yeşil kanatlı kelebeği avuçlarının arasına almıştı. Sevincinden bize doğru koşuyordu. Uçacak diye çok korkuyordu. Parmağının etrafına kelebeğin kanatlarını değdiriyordu. Bu onun çok hoşuna gidiyordu. Gülmekten karnını tutuyordu. Çocuk aklı işte. Bir kelebek onun mutluluğuna neler kattı. Sarp, kendi hayal aleminde yolunu arıyordu. Elindekini kuş zannederek-çocukluk- ayaklarının ucuna bakıp yükselerek kelebeğini uçurdu. Artık hevesi geçmişti. Üzülmüyordu. Arkasına bile bakmayarak oyuncak arabasına kum doldurmaya başladı. Çocuk olmak... Her şeyden sorumsuz… Yolunu bulacak… Yolu ise renkli, eğlenceli bir oyunu oynamasından geçiyor.

 
Toplam blog
: 57
: 287
Kayıt tarihi
: 16.12.10
 
 

Merhabalar. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdim. Ordu Yeni Haber gazete..