Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Yolunuz bir gün Tayland’a düşerse

Yolunuz bir gün Tayland’a düşerse
 

Tayland denilince çoğumuzun aklına kendine özgü lezzetleri barındıran mutfağı, egzotik tarihi tapınakları ve binaları, dünyaca tanınmış thai box, yoga ve masaj metodunu, renkli sokakları ve güler yüzlü insanlarını, hatırlarız. Şehir olarakta en çok tanınan şehirlerin başında hiç şüphesiz Bangkok gelir. Ülke hakkında bilgi almak için internetteki ilgili sayfalarda ülkenin her yanında kendine göre özellikleri olan turistik alanları görürsünüz.

Tüm bu alanları gezen insanların gözlemlerini ve yorumlarını okursunuz. Büyük çoğunun ülkeyi dünyada benzeri olmayan tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir ülke olarak kabul ettiğini öğrenirsiniz. Halkın krallarını ne kadar sevdiğini ve saydığını, halkın gönlündeki yerini anlarsınız. Bir turist olarak dünyada ziyaret edilmesi gereken ucuz ve renkli ülkelerin başında olduğunu görürsünüz.

Nüfusu 67 milyonu aşan ülkede nüfusu 7 milyonu aşan Bangkok bazıları tarafından iklim olarak bunaltıcı, sıcak, kalabalık, gürültülü, bazı cadde ve sokaklarında yemek kokan bir şehri olarak görülür. Havaalanından ilk girdiğinizde bu sıcak ve rutubet sizi rahatsız eder. Ama şehrin derinliklerine girdiğinizde, insanları ile tanıştığınızda görüşleriniz daha da değişir, sevecen, güler yüzlü ve misafirperver insanları seversiniz.

Kralını tapılacak derecede çok seven ülkenin, yaklaşık %75’I Tay, %15 Çinli ve geri kalanı değişik 30’a varan etnik yapısı ve nasıl sömürge olmadan ayakta kaldığına şaşırırsınız.  67 eyaletten oluşan ülkede nüfusun % 94,6 Budist, % 4,6 Müslüman ve  % 0,7 Hıristiyan olduğunu ve hepsinin barış içinde ve birbirine ne saygılı ve anlayışlı olduğuna şahit olursunuz.

Şehirlerde batı kültüründen etkilenerek yeni ve yüksek binalar inşa edildiğini görsenizde tarihi kültürün korunduğunu ve dini mekânları ile egzotik geleneksel yapının yaşatıldığını gözlemlersiniz. Batıdan giden biri olarak insanların sizi gözucu ile süzdüğünü hissedersiniz. Yanınızdan geçen veya bir otobüsün penceresinden bakan çocuğun bu insanlar bizden farklı diye annesini dürttüğünü fark edersiniz.

Şehrin her köşesinde kendinizi uzak doğu filmlerinde gördüğünüz değişik renklerin, kokuların yayıldığı, çevrenizde üç tekerlekli araçların, motor ve bisikletlerin geçtiği mekânlarda bulursunuz. Dünyanın batısından doğusuna uzanan yolculuğunuzda kendinizi renklerin, kokuların ve değişik lezzetlerin içinde egzotik bir yolculuğun içinde bulursunuz.

Dünyanın en tanınmış turizm noktalarından biri olan her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği Tayland’ın tropikal adalarını, bakir ve temiz sahillerini, doğa ile bütünleşmiş otellerine ve mimari güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen tapınakları tümüyle gezmeseniz de Bangkok’ta tüm ülkenin özelliklerini görür ve yaşarsınız.  

Kutsal ve değerli mücevherlerce zengin, ilahi sığınak, fethedilemeyen topraklar olarak kabul edilen, yeniden beden bulan ruhların ve melekler şehri, kraliyet şehri olarak kabul edilen Bangkok 1782’den beri ülkenin başkenti olarak Asya’nın hızla gelişen şehirlerinden biridir.  Şehrin gecesi de gündüzü de farklı renklere sahiptir. 

Şehrin kendine özgü mimariye sahip en yüksek binalarından biri olan Baiyoke Sky Tower’dan gündüz ve gece baktığınızda bu resmi çok iyi görürsünüz. Gökdelenin çevresindeki pazarda her çeşit hediyelik eşyayı bulabilirsiniz. Alışveriş yapan kalabalık içinde renkli elbiseler içinde, kafasını sıfıra vurdurmuş, dini vecibesini yapmanın mutluluğu yüzüne vuran kadın ve erkek Budist rahip ve rahibeleri görürsünüz.  Dizi dizi dükkanlar yanında çoğu kadın olan seyyar satıcılardan oluşan Tayland mutfağının en güzel tatlarını tadar ve kokularını hissedersiniz.

Eğer imkanınız varsa binanın Baiyoke Sky Tower’un 82. katındaki restoranda güneş batarken kızıla boyanmış melekler şehrini seyrederken uzak doğu mutfağında dostlarınızla güzel zaman geçirirsiniz. Ülkeye ve şehre bir daha gelmeyi, gezemediğiniz, göremediğiniz yerleri dostlarınızla birlikte yine gezmek istersiniz. 

 
Toplam blog
: 416
: 790
Kayıt tarihi
: 19.02.10
 
 

Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre, Örgütlenme ve Proje konularında çalışmalarda bulunmaktayım. Öncel..