Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '07

 
Kategori
Siyaset
 

Yönetenlere

Bir yerde bir çok şey sürekli ters gidiyorsa, orada kaynaklardan önce algılamaları, tercih ve yaklaşımları sorgulamak gerekir.

Terörle mücadelede başarıyı Düşey ve Yatay Sürekliliğin sağlanması ile mümkün görüyoruz. Türkiye, Düşey Sürekliliği de Yatay Sürekliliği de sağlamaya muktedirdir ancak; algılamalardaki hatalar, tercih ve yaklaşımlardaki isabetsizlikler ve yönetimdeki yetersizlikler bizi bugünkü tabloyla karşı karşıya getirmiştir. Bu gidişe bir son verilmelidir.

Sınırlarımız içinde ve mücavir alanlarda Mekânsal Bütünlüğün sağlanması için öncelikle ayrılıkçı terörist faaliyetlere yönelimin daha çok görüldüğü yöre ve bölgelerde Yatay Sürekliliğin Düşey Süreklilikle paralel yürütülmeli; akılcı stratejik plânlar doğrultusunda mekânsal organizasyonlar gerçekleştirilmeli ve sektörel faaliyetler objektif yaklaşımlarla yönlendirilmelidir.

Türkiye siyasi, politik, ekonomik, sosyal ve psikolojik güç çatışmalarının; husumetlerin arenası yapılmamalıdır. Buna yeltenenlerin ne Millet vicdanında ne de Türk Tarihinde saygın yerlerinin olacağı bilinmelidir.

Diğer taraftan Türkiye, Bölgesinde uluslararası hukukun, insan hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alınmasına seyirci olan, olup bitenleri izleyen ve sonuçlarına katlanan bir ülke de olamaz.

Türkiye’ye ve Türkiye’nin kültürel, tarihi ve ekonomik bağlarının olduğu ülkelere; bu ülkelerde yaşayan Milletimizin kardeşlik ve akrabalık bağları ile bağlı olduğu insanlara karşı hiçbir ülkenin ya da grubun veya kişilerin düşmanca strateji, politika ve organizasyonları; kardeşi kardeşe kırdırma plan ve eylemleri kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyetini ve kurumlarını kendisine rakip kabul ederek, “Güçlü gibi görünmek…” hevesinde olan ayrılıkçı terör örgütü mensuplarıyla destekçilerine fırsat verilmemeli, sözde kahramanlar yaratılmamalıdır. Bu gibiler, tarihimizde sayısız örneklerinin olduğu usullerle ve lâyık oldukları kriterlerde muhatap alınmalıdır. Dolayısıyla “Taş yerinde ağırdır” öz deyişi, teröristlerle ve onların destekçileriyle mücadelede akıllardan çıkartılmamalıdır.

Ayrılıkçı terörist eylemlere yönelmeyi, informal yapılanmaları ve sosyal çözülmeyi önlemek; Düşey Sürekliliği sağlamak ve aidiyet duygularını pekiştirmek için tüm yöneticilere şu önerilerimiz olacaktır:

- İnsanlara saygı ile yaklaşın ki size saygı duysunlar,
- Despot yaklaşmayın ki size sadık kalsınlar,
- Güven duyduğunuz hissini verin ki size güvensinler,
- Onlarla etkin iletişim kurun ki değerli olduklarını bilsinler,
- Onlara sorumluluk, hatta yetki verin ki yaşamlarının bir anlamı olsun ve
- Tüm başarıları mutlaka toplumun önünde ödüllendirin ki başka başarılara ve başkalarının da bu gibi başarılara istekleri olsun. Son birşey;
- Sorumluluğunuz altındakileri uzaktan sürekli denetim ve kontrol altında tutun ki sizin yapmadıklarınızı onlar yapmasınlar.

Düşey Süreklilik için bkz http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=69265
Yatay Süreklilik için bkz http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=68634
Ayrıca bkz. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=72185

 
Toplam blog
: 141
: 926
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

Türk san'at müziği dinlemeyi, okumayı, yazmayı ve paylaşmayı seviyorum. Kamudan emekli inşaat mühend..