Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '13

     
    Kategori
    Türk Mutfağı
    Okunma Sayısı
    315
     

    Yöresel tatlar aş çorbası

    Yöresel tatlar aş çorbası
     

    as-corbasi


    R :
    150 gr. Kıyma
    2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    2 Adet Soğan
    1 Çay Bardağı Erişte
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Adet Etsuyu Tableti
    1 Su Bardağı Su
    1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
    1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
    Karabiber, Tuz, Kırmızıbiber, Nane

     

    HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
    Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı küçük parçalar halinde koparın. ve elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.

     

    Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.

    Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızı biber ve nane döküp servis yapabilirsiniz...

    Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

     
    Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
    Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
    Toplam blog
    : 1
    Toplam yorum
    : 0
    Toplam mesaj
    : 0
    Ort. okunma sayısı
    : 315
    Kayıt tarihi
    : 09.12.13
     
     

    27 yaşında bekarım, lise mezunuyum, spor ve yemek yapmayı severim. ..

     
     
    Yazarı paylaş
    • Tümünü göster