Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yorgunuz...

Yorgunuz...
 

Yorgun...


Bazen kendimizi öyle yorgun hissederiz ki -hadi kandırmaca olmasın- yorgunuzdur da aslında.. Sanki dünya'nın tüm yükü omuzlarımıza binmiştir.. Ayaklarımıza prangalar vurulmuşçasına sürükleyerek bedenimizi ilerlemeye çalışırız. Ruhumuzun derinliklerine karabulutlar çöreklenmiş olur böyle zamanlarda.. Sürekli fırıntınalar koparıp, yağmurlar yağdırmak isteyen. Sıkılır, gülmek istemeyiz herşey zor gelir.. Yemek yemek, yürümek, sohbet etmek, kitap okumak, çocuğumuzla ilgilenmek, herşey herşey üstümüze gelir diye düşünürüz.. Bırakıp gitmek isteriz, aslında asla bırakamayacağımızı sandığımız sahip olduğumuz herşeyi.. Biraz inziva deriz, çekip gitmek deriz kimsenin olmadığı yerlere, dilini bilmediğimiz bir ülkeye.. (Ne ben anlayayım onların söylediklerini, nede onlar anlasın benim söylediklerimi)

Böyle zamanlarda en neşeli sohbetler bile dayanılmaz, can sıkıcı olur. Sokakta kikirdeyerek gezen gençlere bile sinir oluruz. Onların mutluluğu yorgunluğumuza daha da bir yorgunluk katar katlanamayız böylesi mutluluk tablolarına..

Karabulutlar bir yağdırsa şu yağmuru belki ruhumuza güneş doğacak ama yok.. Karabulutlar yağdıramaz yağmuru.. Göz pınarlarından akıtmak var ya sonunda.. Yorgunluktan onada izin vermek istemeyiz.. Susup kalmak, bir köşeye çekilmek, ne konuşmak, ne gülmek, ne ağlamak, ne dinlemek!! Sadece ve sadece sessizliğin içinde kaybolmak isteriz...

Yüreğimiz güz mevsimi gibidir.. Soğuk, hastalıklı, fırtınalı, arada yağmurlu, karmakarışık ve tüm bunların etkisiyle

Yorgun..

Hazır mevsim bahar.. Silkinip uyanma zamanı. Yüreği güz mevsimi gibi yorgun olanlara, Nacizane tavsiyem sadece biraz zaman ayırın kendinize.. Dinleyin yüreğinizin sesini o zaten size ne kadar yorgun olduğunuzu ve dinlenmesi için ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu söyleyecektir.. Dinlenin.. Yorgunluğu atın omuzlarınızdan.. Gündelik hayatın sıkıcı işlerinin sizi bitirmesine izin vermeyin.. Kendi farkındalığınızı yaratak başlayın her yeni güne.. Yorgunluk elbet olacaktır.. Lakin bizi bitirmesine izin vermemeliyiz bu yorgunluğun..

Daha sağlıklı ve az yorucu günler dilerim..

Sevgiler..

 
Toplam blog
: 17
: 2057
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Üretkenlik, şevkat, tevazu, sabır, dürüstlük ve cesaret kavramlarını özümde benimseyebilmiş, kendini..