Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '11

 
Kategori
Kültürler
 

Yörük Başkan’dan teşekkür ziyareti

Yörük Başkan’dan teşekkür ziyareti
 

Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen Kozan Belediye B


Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a teşekkür ziyareti bulundu. 

Ulla Hohansen’in yazdığı ve Mualla Poyraz’ın çevirisini yaptığı Yörüklerin yayla hayatını anlatan “50’li yıllarda Türkiye’de Yörüklerin Yayla Hayatı” adlı kitaptan bastırıp çoğaltarak bölge Yörük Türkmen kültürüne yaptığı katkıdan dolayı Başkan Özgan’a teşekkür eden, Demirdüzen, “Başkanımıza Yörük ve Türkmenlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kozan Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olarak çoğaltıp dağıtılan kitaptan dolayı teşekkür ziyaretinde bulunduk. ” dedi. 

Kozanlıları sevdiklerini kaydeden Başkan Demirdüzen, “Bu kitabı ilk defa görüyorum size ve Kozan Belediyesi’ne Yörük Türkmenlere katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bu kültüre olan katkınız devam eder.” Diye konuştu. 

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Özgan, eşinin de İlbeyli Türkmenlerinden olduğunu söyledi. Özgan, “Bu bizim öz kültürümüz. Kitapta geçen hayat benimde çocukluğumu yansıtmaktadır. Çok özgün ve güzel bir çalışma olan bu kitap, özümüzü anlatan ve ilgi duyulan bir kitaptır. Hazırlanmasında başta Milletvekilimiz Sayın Ali Küçükaydın olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Kaynak: www.kozanbilgi.net 

 
Toplam blog
: 23
: 562
Kayıt tarihi
: 04.09.11
 
 

KozanBilgi.Net Türkeş Manga tarafından kurulmuştur. Türkeş Manga 1965 yılında Adana ili Kozan ilç..