Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Yorum yapma , seyret!

Yorum yapma , seyret!
 

Antrenörlerin çektikleri


Dünyada en istikrarsız şey nedir diye sorsalar, futbol yorumlarıdır derim. Bütün yorumlar iyi veya kötü; anlık, günlük veya haftalıktır.Sonra hepsi değişir. Hatta taban tabana zıt olurlar.

Altı hafta önce Rijkaard Galatasaray'ın en akıllı transferiydi. Onun sayesinde en iyi futbolcular alınıyor, şöhreti otorite kurmasında büyük avantajı oluyordu. Avrupa'da kulübün adı daha fazla anılıyordu. Hele ligin ilk haftalarında Rijkaard göklere çıkartılıyordu. Şimdi ne oldu? Tu kaka.

Mustafa Denizli Beşiktaş'ı geçen sene nerelerden nerelere getirip şampiyon yapmıştı. Büyük ustaydı. İleriyi görüyordu.Bu sene birden bire Beşiktaş yenilgiler alıp gerilerde kalınca Mustafa Denizli yerilmeye başlandı. Takımı iyi çalıştırmadığı söylendi. Hep ikinci yıllarında , FB'de olduğu gibi , başarılı olamadığı belirtildi. Ama şimdi Beşiktaş düzelip üst sıralara çıkınca Denizli tekrar itibar kazandı. Mukavelesinin yenilenmesi yolları aranılıyor.

Daum da bir bakıyorsunuz dahi veya sihirbaz. Bir bakıyorsunuz kovulma eşiğinde.

Bu adamlar hep aynı adam .Üç ay iyi, üç ay kötü, bir sene iyi bir sene kötü nasıl oluyurlar anlaşılır gibi değil.

************************************

Bir de maç nakli sırasında yapılan yorumlar var. Spikerin yanında yer alan yorumcu maç sıfır sıfırken iki takım da kötü oynuyor, takımların dizilişi yanlış, hafta içinde milli maç vardı oyuncular yorgun, taktik hataları var derken, iki takımdan biri gol atınca yorumların şekli birden değişiyor; gol atan takım için, zaten belliydi sahaya iyi yayılıyorlardı, topu yere indirdiler, kanatlardan gelmeye başladılar demeye başlıyorlar ve önceki tenkitlerin yerini övgüler almaya başlıyor. Hatta oyunun değişeceğini görmüştük diyenler bile oluyor.

Velhasıl yorumlar her an, hatta her gün değişebiliyor.

**************************************

Aynı yorum değişikliklerini kulüp başkanları için de görebiliyoruz. Göklere çıkartılan Aziz Yıldırım bir bakıyorsunuz bir yönetici tarafından büyük tenkitlere uğruyor. Adnan Polat övülürken zaman zaman yeriliyor. Takımı şampiyon olduğunda yere göğe sığdırılamayan Yıldırım Demirören'e fanatik taraftarlar söylemediklerini bırakmıyorlar .

Ortada hiçbirşey yokken hiçbir şey belirgin değilken, futbolla yatıp kalkan antrenörler, futbolcular ve başkanlar bir göklere çıkartılıyorlar, bir yerin dibine geçiriliyorlar.

BENCE FUTBOL MAÇLARINI ZEVKLE SEYREDELİM. SPİKERLER DE SADECE ANLATSIN. ZİRA KİMSE KİMSENİN YORUMUNA TAM ANLAMIYLA KATILMIYOR.. ÇÜNKÜ FUTBOL BÖYLE BİRŞEY. ONUN İÇİN KİTLELERİ ETKİLİYOR.BİR SENE ŞAMPİYON OLAN BİR SENE SONRA KÜMEDEN DÜŞEBİLİYOR.BUNUN NESİNİ YORUMLAYALIM.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..