Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Yorumcu faciası

Yorumcu faciası
 

Dünya kupası


Dünya kupası bir çok açıdan eleştiriliyor. Eleştirilerin organizasyon eksiklikleriyle ilgili olduğunu sanmıyorum, daha ziyade antrenör, futbolcu, hakem hataları vs. üzerinedir.

Benim söyleyeceklerim ise Ömer Üründül'ün yorumları ile ilgilidir. Genelde üst düzey maçlarda ve TRT' nin futbol programlarında yorumculuk yapan bu saygıdeğer yorumcu bence en yakın zamanda spor yorumculuğunu bırakmalıdır. Bu talebimin nedeni yorum farkı veya ilginç tespitleri değil tabiki. Herkesin gözünün önünde olan olayları, örneğin bir faulü çok absürd bir şekilde yorumlamaktadır. Diyeceksiniz ki adı üstünde 'yorum'. Hatası (bence gerçekten sürekli tekrarladığı bir hatadır), olan bir çok saha içi olayı, hemde en açık seçik olayı, yoruma meydan bırakmayacak kadar net görünebilen olayları sırf yorumcu olduğu için ve sırf yorum yapmış olmak için yanlış değerlendirmektedir. yanlış değerlendirip üstüne neden böyle değerlendirdiğinin gerekçesini futbol kurallarından örnekler vererek açıklaması gerekirken meşhur sözü olan "günümüz futbol anlayışı" tamlamasını kullanarak işin içinden çıkmaktadır.

Ömer Üründül'ün yaptığı değerlendirme hatalarından örnekler görmek istiyorsanız size tavsiyem 2010 Dünya Kupası Çeyrek Final İlk maçı olan Hollanda -Brezilya maçının önemli anlarını izleyin ve şahsına münhasır zatın yorumlarını dinleyin; hak vereceksiniz.
 
Toplam blog
: 6
: 1615
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Turizm işl. ve otelcilik mezunuyum. Adana' da yaşıyorum. Fotoğraf çekmek, internette gezinmek bisikl..