Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Yorumcunun yorumu

Yorumcunun yorumu
 

Cimcimeler, lavanta kokan takımı, cikcikler, Avrupa liginin, amatör ver-siyonunu yendi. Aman Tanrım. Fanatik yazarlarımız havalara uçtular. Sanırsınız, dünya şampiyonu olmuşlar. Dün akşamki maçlarda, Trabzonspor ve Sivassporun rakipleri ile Cik cikler ve Cimcimeler karşılaşsalardı, acaba durum ne olurdu? Futbolumuzun bu cevval yorumcuları, bu gün neler yazarlardı? Belkide yazmazlardı.

Bizim, aslında daha bir çok açılım yapmamız gerekiyor. Sadece Kürt açılımı, bizi kesmez. Alevi açılımı, Eğitim açılımı, Sağlık açılımı ve Spor Açılımı. Öyle bir açılmalıyız ki, bizi kimse tutamasın. Spor Açılımına, en çok sevdiğimiz ve Triliyonları döktüğümüz Futbol ile başlasak yerinde olacak. Anadolu takımlarımız bile, limon paralarını, yabancı futbolculara yatırıyorlar. Liglerimiz, yakında Afrika liglerine dönecek. Futbol alt yapımız yok. Eğitim yok. Tesis yok. Spor kültürümüz hiç yok. Devlet, sözde spor akademileri açtı. Buralardan mezun olanlar, sokaklarda işsiz geziyorlar. Futbolumuzun emeklileri ise, Yorumcu, eleştirmen, köşe yazarı olup, milyonları götürüyorlar. Noktayı virgülü, bilsinler, bilmesinler, diksiyonları ve spor kültürleri, olsun, olmasın, hiç önemli değil.
Hitap ettikleri kesim, nede olsa futbol fanatikleri. Konuştukları, yazdıkları, anlaşılmasa da olur. Mesleklerini, doğru dürüst icra edemeyen hakemlerimiz bile, yorumcu sıfatı ile, ekranların gözdesi oluyorlar. Hakemlik yaptıkları zamanlarda, görmediklerini, ekranda görüyorlar, vermediklerini, ekranda veriyorlar, çalmadıkları düdüğü, ekranda çalıyorlar. Bu hakem eskisi yorumcularımızın, beğendiği bir tek faal hakem bulmak da zor. Üstelik bunlar, hem hakemi, hem futbolu, hem yöneticiyi, hem seyirciyi, yorumluyorlar. Bunlar, bu kadar şeyi, nerede ve ne zaman öğreniyorlar, pes doğrusu.

Futbolcularımız, büyük takımlara transfer oluncaya kadar, genelde futbol hakkında bir şey bilmiyorlar. Topa vurmak ayrı, futbolu bilmek ve bilerek vurmak ayrı. Eğitim yok. Bence bir futbolcu, futbol topunun çapını, ağırlığını, futbol sahasının enini boyunu, kalenin genişliğini, yüksekliğini, sahadaki çizgilerin anlamını, futbolun tarihçesini, her şeyini bilmelidir. Futbolcu, kültürlü, akıllı ve zeki olmalıdır. Bir futbolcuda, iş ahlakı olmalıdır. Oynadığı müddetce, mesaisinin tamamını, işine vermelidir. Mutlaka ve mutlaka yabancı dil bilmelidir. Tüm futbol sistemlerini ve terimlerini öğrenmelidir. Ama bütün bunlar bizim ülkemizde olmaz. Bizim ülkemizde, futbola bile siyaset bulaşmıştır. Hayatında, maç seyretmeye bile gitmemiş kişiyi, Futbol Federasyonunun başına getiren başka bir ülke var mıdır.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..