Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yorumlu mu olsun yorumsuz mu?

Yorumlu mu olsun yorumsuz mu?
 

Harfler artık o kadar masum değil.


Akşam işten evinize geldiniz, haber satinde tv karşısında olmak ve güncelliği koruma kaygısı taşıyorsanız size güzel bir soru: Haberinizi nasıl alırdınız? Elbette GSTV yi seyrederseniz ve FB li iseniz hoşlanmayacaksınız duyduklarınızdan.

Tabiki konu bu değil; çalkantılı bir dönem içinden geçiyorken dünya, ekonomik anlamdaki çöküşün ve sermayenin peşinden sürüklenen hayatlarımız konusundaki farkındalığımız düşüdürücü hal almışken biz, özgürüz diyor ve kumandayı alıyoruz.Kumandanın içinde tv nize hakim olma kabiliyeti yok aslında kanalın adı, haberlerin yayın akışlarındaki dizilişleri değişiyor. İçerik, sunuş şekli ve mesaj kaygıları genel olarak aynı yönde oluyor. Doğal olarak size aynı şeyler sunuluyor.Haberler aynı içerik aynı derken bir de yorum karmaşası çıkıveriyor ortaya. Zira haberler "yorumlama kabiliyetinden uzak olduğunuz " noktasında birleşen erk mantığı ile sunuluyor. Mesela petrol ve doğalgaz fiyatlarının düştüğünü, bunun Rusya'yı tehlikeye attığını, sermayenin Rusya dan çıkış yönünde olduğunu siz anlamaya çalışsanız ne olacak anlamasanız ne olacak mantığıyla geçiştiriverilen ve dayatma haberler düşüyor ekranlarınıza. Bunun yanında 35 metrekarelik evde nasıl yaşayacağınızı yorumlayabiliyorlarda.

Sonuç olarak ya arayış içerisinde kalıyor ya da belli bir anlayışa teslim oluyorsunuz. Medya elindeki gücü "etki altında bırakmayı" hedef alarak kullanmaya devam ediyor öyleki birbilerine eleştirileri bile bu yönde oluyor.

 
Toplam blog
: 59
: 459
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

23.11.1977 doğumluyum, nüfus kağıdımdan belli olur memur çocuğuyum. Aslen Erzurumluyum. Evliyim iki ..