Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yosun tableti lida çılgınlığı

Yosun tableti lida çılgınlığı
 

Son günlerde bütün bayanların dilinde Lida diye birşey var. Lida, zayıflamak için kullanılan bir çeşit yosun kapsülü.Bilip bilmeden herkesin kolayca ulaşabileceği bir ilaç. Ancak Sağlık Bakanlığı, Valiliklere gönderdiği bir genelgeyle bu ürünün; ithal, imal ve satışının durdurulmasını istemiş.

Ülkemizde, ilaçlarla; Sağlık Bakanlığı, bitkisel kökenli ürünlerle; Tarım Bakanlığı ilgilenmektedir. Tarım Bakanlığı, Lida' ya doğal bir ürün olduğu için izin vermiş. Oysa ilacın ana maddesi olan Sibutramin, normalin 3 katı olması sebebiyle insan sağlığını tehdit ediyor ve kullananlarda pekçok yan etkiye sebep oluyor. Bunlar arasında; sinir, uyuşukluk, mutsuzluk, cinsel sorun, çarpıntı, tansiyon düşüklüğü veya yüksekliği, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi önemli sağlık sorunları sayılabilir.

Lida, iştahı kestiği için, kısa sürede, hızlı bir biçimde kilo vermeyi sağlıyor ancak bu olurken sağlığınız da elden gidebiliyor. Çok kısa sürede iyi kilo verenler yok değil. Ama siz, siz olun, doktor veya uzman diyetisyene danışmadan yosun kapsülü veya herhangibir zayıflama ilacı kullanmayın.



 
Toplam blog
: 68
: 4043
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

İ.Ü.Alman filolojisi mezunuyum. İlle de sanatsal faaliyet diyorum...