Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yosunla gelen sağlık…

Yosunla gelen sağlık…
 

Bilindiği gibi 3 beyaz zehirden biridir tuz… Çünkü yüksek tansiyona bağlı kalp krizlerinin yol açtığı erken yaşta ölümler, büyük oranda tuzun suçudur… Aynı zamanda lezzetli yemeklerin de vazgeçilmezidir kendisi… Yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık türünden bir çıkmazın içine iter bizi… 

Ne onunla ne de onsuz bir dünya düşünemeyiz… Bu karasızlığımızın hemen ardından da alternatif tat arayışları başlar… İşte bu arayış maceralarımıza bilimsel bir destek de İngiliz bilim insanlarından geliyor… Yapılan bilimsel araştırmalara göre, Çin ve Japon mutfaklarının geleneksel çeşnilerinden biri olan yosun yada yosun tuzu, lezzet derdimize tatmin edici bir cevap olabilir… 

Çünkü sağlıklarına düşkün İngilizler, hükümetin desteklediği bir gıda innovasyon projesinde, ekmek ve benzeri işlenmiş gıda ürünlerinden tuzu çıkararak, yerine granül hale getirilmiş deniz yosunu kullanmayı düşünüyorlar… Son derece parlak bir fikir bence… 

Sofra tuzundaki sodyum oranının % 40 larda gezinmesine karşın, yosun tuzunda bu oranın % 3.5 gibi çok düşük bir düzeyde bulunması, bu projenin ne kadar yerinde bir girişim olduğunu ortaya koyuyor… Uzakdoğu mutfağını sevenlere tanıdık gelecek bu tadı, en kısa zamanda herkesin sofralarında görmeyi umuyorum… 

Benim gibi babasını, midesine sonderece düşkün olduğu ve yediğine içtiğine dikkat etmediği için kaybeden yetimleri memnun edecek ürünler olacaktır sodyum oranı düşük yosunlu ekmekler ve diğer granül yosunlu gıdalar… Boşuna dememişler, ” Denizden baban çıksa yiyeceksin ” diye… Gerçekten de öyle… Sağlıklı ne varsa denizde var… 

Sevgi ve Saygılarımla… Fırat ÖÇAL 

http://www.hayatveinsan.com/?p=10607 

 
Toplam blog
: 700
: 694
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

Üniversite mezunu, eğitim alanında çalışıyor, yazı çalışmaları yapıyor, hayata ve insana dair cid..