Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Nurcan Arslan Kanber

http://blog.milliyet.com.tr/nurcanarslan

01 Nisan '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yosunlar ile gelen güzellik

Yosunlar ile gelen güzellik
 

Enerji ve Sağlık Deposu


Birer enerji deposu olan ve rahatlatıcı, yatıştırıcı etkisinden dolayı yosunlar ve yosun içerikli ürünlere ilgi yoğunlaştı.

 Vücut kremlerinden şampuanlara, saç maskeleri, yüz maskeleri ve nem içerikli cilt kremlerine kadar geniş yelpazeye açılan yosun kozmetiğin her alanında kullanılmaya özen gösterilen deniz ürünü olmayı başardı.

Hepimiz deniz ürünlerinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu biliyoruz. Balık ve deniz ürünleri besin yoluyla alındığında esansiyel yağ asitleri deniz tuzu ve deniz suyunun içerdiği önemli mineraller vücudumuza olumlu etkiler gösterir.

Genellikle güzellik açısından tercih edilen yosunlar ise protein, besin maddeleri ve vitamin açısından zenginlikleriyle bilim adamlarının araştırma konularında oldukça ilgisini çekmektedir.

Biyologlara göre denizdeki yosun türlerinin 20 binin üzerinde olduğu ve sadece bugüne kadar birkaçının üzerinde araştırmalar yapılabilmiştir. Yapılan araştırmalarla olumlu sonuçlar alınan yosun diğer türlerin hepsinde araştırma yapılma imkanı olsa kim bilir daha ne bilmediğimiz faydaları ortaya çıkacaktır.

Yosunların büyümesi ve kendi gelişimlerini koruyabilmesi için besin maddelerine ihtiyaçları vardır.

 Beslenmek için deniz suyundan iyot, demir, çinko, kalsiyum gibi mineraller alıp hücrelerinde depolarlar. Yosunlardaki besin alışverişi doğrudan hücreden hücreye geçiş yaptığı için geçiş sırasında değişik konsantrasyon oluşur. Yosunların en verimli, en yüksek düzeyleri ilkbahar ve sonbahar dönemidir.

Bu dönemlerde toplanılması faydalıdır. Yağlı ciltlerde yağ dengeleyici, sivilce kurutucu etkiye sahip iyi bir maske özelliğindedir. Cilt nem ihtiyacını sağlayarak iyi bir cilt nemlendirici ürün olarak değerlendirilebilir.

Anti-aging kırışıklık karşıtı ürünlerin ana maddesinin en önemi kısmını oluşturur.       Dermis tabakası dediğimiz cildimizin orta tabakası kolojen ve elastin liflerin olduğu bölüm, cildin nemini, proteinin dengesinin sağlandığı önemli kısmı yosunların içerisindeki aminoasitlerin cildin protein sentezini harekete geçirerek cildimizin daha parlak ve gergin, nemli, ışıltılı görünmesini sağlayan %1 protein içeren lifçiklerin yenilenmesini sağlar. Yani dermiş tabakasındaki kolojen ve elastin liflerine destek olur. Bu desteğinden dolayı cildimizin en önemli tabakası olan dermatite cildin sıklığı ve elastikiyeti dengelenmiş olur. Cildin bariyer tabakası yenilenip böylelikle kırışıklık oluşumu engellenmiş olur.

Göz kenarlarındaki kazayağı denilen ince çizgilerin oluşmasını ve derinleşmesini önlemek için gözaltı cilt tabakasının 1 mm derisinin neme ve serbest radikallere karşı korunması gerekir. Gözaltı morlukları şişkinlikleri ve çizgilere iyi gelir özellikle serbest radikal avcısı tatlı su yosunu “clorella” C vitamini ve hücre yenileyici etkisiyle yüksek bir bileşene sahip olduğundan gözaltı için, çizgiler için harika bir yosun türüdür.

Barındırdığı C vitamini uzun vadede derinde yerleşmiş cilt yapısını yeniler içerdiği albumin proteini de zehirli atıkların atılımını kolaylaştırır.

Hücrelerdeki oksijen alımı harekete geçirip, zehirli maddelerin atılımını sağladığı için selülitler üzerinde de oldukça etkilidir.

Denizin altında yaşamlarını sürdüren mavi yosunlar, cildin güneşin zararlı etkilerinden koruyucu özelliktedir.               

Güneşten bile cildimizi koruyucu özellikte olan yosun artık herkesin tercih ettiği ürün yelpazesi içerisinde yer almaktadır.

 

 

 
Toplam blog
: 69
: 3739
Kayıt tarihi
: 23.08.12
 
 

Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Kl..