Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '07

 
Kategori
İnternet
 

YouTube, Wikipedia, MySpace Aptallaştırıyor

YouTube, Wikipedia, MySpace Aptallaştırıyor
 

ABD’de teknoloji ve toplum konularını irdeleyen ve yeni piyasaya sürülen bir kitap, YouTube, Wikipedia, MySpace gibi sitelerin kullanıcıları ‘aptallaştırdığını’ iddia etti.

Ünlü Web 2.0 eleştirmeni ve yazar Andrew Keen “The Cult of the Amateur: How Today’s Internet Is Killing Our Culture” (Amatör Kültü: Bugünün İnterneti Kültürümüzü Nasıl Öldürüyor) adlı kitabında YouTube, Wikipedia, MySpace gibi sitelerin ve blogların, kaliteli içerik anlayışına zarar verdiğini ve bilgi kültürünü dejenere ettiğini iddia etti.

Keen, dijital dünyanın demokratikleşmesiyle yaygınlığı artan içeriğin kullanıcı tarafınan belirlendiği sitelerin, ekonomiye, kültüre, ve değerlere zarar verdiğini söyledi.

UZUN VADEDE KÜLTÜR KAYBINA NEDEN OLACAK İnternet üzerinde haber ve enformasyon dağıtan sitelerin yaygınlaşmasıyla haberde doğruluk ilkesinin sarsılma tehlikesine işaret eden Keen, MySpace ve YouTube adlı sitelerde görülen videoların ve dinlenen müziklerin düşük kalitesinin kültüre zarar verdiğini iddia ediyor. Keen, Google arama motorundan buldukları makaleleri ödev yerine teslim etmeyi alışkanlık haline getiren öğrencilerin düşünme ve orijinal fikir üretme konusunda gitgide kısırlaştığını da söylüyor.

Herkese söz hakkı tanıyan Web 2.0 sisteminin, kişileri bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya yönelttiğini ve uzmanlaşmayaa gerek olmadığı mesajı verdiğini söyleyen Keen, bilgi kalitesinin de bu siteler sayesinde düştüğü konusunda uyarılarda bulunuyor. Toplumu teknolojiye eleştirel bakmaya teşvik eden yazara göre gelecekte sanal kültür ve geleneksel bilgi geleneği harmanlanacak ve insanlığın kültürü uzun vadede kayba uğramamış olacak. Keen’in kitabı ABD’de bilim ve teknoloji çevrelerinde yoğun ilgi görüyor.

 
Toplam blog
: 8
: 503
Kayıt tarihi
: 13.03.07
 
 

32 yaşındayım, evliyim 1 oğlum var. Web konusunda geniş bir bilgiye sahibim, iş haricinde nette araş..