Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Youtube Go Nedir ve Nasıl Kullanılır ?

Youtube Go Nedir ve Nasıl Kullanılır ?
 

youtube go


Büyük şehirlerde yaşayan insanlar gününün neredeyse 2 veya 3 saatini işe, okula vb. bir yere gitmek için yollarda harcamaktadır. Bu süre içerisinde müzik dinleyen, oyun oynayan ve kitap okuyan onlarca insan vardır ancak YouTube, gününün çoğunu yollarda geçiren kişilerin internet bağlantısı olmadan da video izleyebilmesi için bir çalışma başlattı.
 
Söz konusu çalışma neticesinde YouTube Go ismiyle ortaya çıkan servis sayesinde daha sonra izlemek için indireceğiniz videoları internet bağlantınız olmasa dahi izleyebileceksiniz. İnternet bağlantısı olmayan kişilere ek olarak metro, uçak vb. ulaşım araçlarında sıkıntı yaşatan internet bağlantısının da video izlemeye engel olmamasını sağlayacak olan Youtube Go servisi tüm Android ve IOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilmektedir.
 
Basitçe Youtube'un çevrımdışı özelliği sayesinde Android ve IOS kullanıcıları daha sonra izlemek üzere YouTube videolarını harici kartlarına veya dahili hafızalarına kaydedebilmektedir. Hücresel veri ve Wi-Fi aracılığıyla indirilebilecek olan söz konusu videoların başında veya ortasında kullanıcılara reklam gösterilmektedir.
 
Her video telefona indirilememektedir
 
Her türlü videonun Youtube Go aracılığıyla indirilemeyeceğini de bilmeniz gerekir. Bazı yayıncılar videolarının yalnızca YouTube'da yayınlanması ve embed ile farklı siteye dahi taşınmaması için özel telif şartları sunmaktadır. Bu gibi videoların indirilemeyeceğini ancak genel itibariyle eğitim, eğlence vb. konulu popüler çoğu videoyu telefonunuza indirebileceğinizi belirtmek doğru olur.
 
Çevrımdışı Modu Hakkında Bilmeniz Gerekenler
 
Telefonunuza Youtube Go aracılığıyla indirdiğiniz video içerikler yalnızca 48 saat süresince telefonunuzda oynatılabilmektedir. Bu nedenle videonun 48 saat sonrasında yürütülebilirliğini yitirmesi halinde bir internet bağlantısı ile videonun yeniden senkronize edilmesini sağlamanız gerekir. Bunun videoyu tekrardan telefonunuza indirmeniz anlamına gelmeyeceğini bilmeniz iyi olabilir; bu senkronizasyon genel itibariyle size gösterilecek reklam ve video hakkındaki güncellemelerden haberdar olabilmeniz adına gereklidir.
 
Beklenen Özellikler
 
YouTube şirketi geçtiğimiz günlerde YouTube'un çevrimdışı özelliğine yakın zaman içerisinde çok ciddi iki güncelleme getirileceğini açıkladı. Google CEO'su Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcıların indirme zamanına ilişkin yapılandırma yapabilmesinin yolu açılacak. Yani, indirmek istediğiniz videoları bir liste gibi kayıt edebilip, bunların siz gece uyurken toplu olarak indirilmesini isteyebilirsiniz. Diğer önemli güncelleme ise video içeriklerin arka planda uygulamadan ayrı olarak indirilebilmesi. Telefonunuzla görüşmeler yaparken, farklı videolar izlerken arka planda ilgili videonun indirilebilmesi adına da gerekli güncellemeler Google CEO'su tarafından yapılan açıklamalarda bahsedilen niteliklerden birisi.
 
Youtube Go ile Video Nasıl İndirilir?
 
Bir YouTube videosunu daha sonra izlemek amacıyla telefonunuza kaydedebilmeniz için öncelikle Android veya IOS işletim sistemine sahip telefonunuz ile YouTube uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor.
 
YouTube Go aracılığıyla indirmek istediğiniz videonun bulunduğu sayfaya giriş yaptığınızda yukarıda hemen ekranın sağ alt tarafındaki gibi bir indirme butonu görüntülenir. Bu bağlantı sayesinde içeriği çevrimdışı izlemek için telefonunuza kaydedebilirsiniz.
Ardından telefonunuza indirmek istediğiniz videonun sayfasını ziyaret edin. Videonun hemen altında sağ tarafta bulunan Çevrimdışı İndirme simgesine tıklayın. Videonun çevrimdışı izlenmek için uygun olmadığı uyarısı ile karşılaşmanız halinde ilgili videoyu telefonunuza Youtube Go aracılığıyla indirememektesiniz. Alternatif olarak videoyu edinmek için video indirme uygulamaları kullanabilir veya online youtube converter programları kullanabilirsiniz.
 
Telefonunuza indireceğiniz videonun hangi kalitede indirileceğini seçebilirsiniz. Seçeceğiniz kalitenin 144p olması halinde videonun görüntü kalitesi düşük, 720p olması halinde görüntü kalitesi yüksek olacaktır. Hangisini seçeceğinize karar verirken internet bağlantı hızınız ve telefonunuzda kaplayacağı alanın da hesabını yapabilirsiniz.
Çevrimdışı İndir butonuna tıkladıktan hemen sonra YouTube uygulaması tarafından karşınıza çıkan pencerede indirmek istediğiniz dosyanın çözünürlüğünü belirlemeniz istenir. Buradan Düşük, Orta ve HD seçeneklerinden birisini seçmeniz gerekir. Düşük kaliteli videolar çok hızlı indirilir ancak kalitesi konusunda sizi tatmin etmeyeceğini garanti edebiliriz. Dolayısıyla internet bağlantınızın hızına göre Orta veya HD seçeneklerinden birisini seçmeniz çok daha uygun ve tatmin edici olacaktır. Kaliteyi de seçtikten sonra Tamam butonuna tıklamanız halinde video telefonunuza kaydedilecektir.
 
YouTube Go ile indirilen video nasıl izlenir?
 
Videoyu kaydettikten sonra ilgili videoya yalnızca YouTube uygulaması aracılığıyla erişebileceğinizi unutmamanız gerekiyor. Video içeriğine erişmek için YouTube ana sayfasına giriş yaptıktan sonra hesabım sekmesine geçiş yapmanız gerekiyor.
 
Youtube Go uygulamasında kaydettiğiniz videoya erişmek için hesabınıza giriş yaptıktan sonra profil sayfanıza ulaşmanız gerekir. Profil sayfanıza ulaştıktan sonra menüde "Kaydedilen Videolar" sekmesi bulunur, bu sekme aracılığıyla daha sonra izlemek amacıyla indirdiğiniz tüm videolara erişebilirsiniz.
Hesabım sekmesine geçiş yaptıktan sonra en aşağıda "Kaydedilen Videolar" seçeneğini göreceksiniz. Buraya tıklamanız halinde çevrimdışı görüntüleme yapmak adına daha önceden kayıt ettiğiniz videoları görebileceksiniz. Bu alandan silmek istediğiniz videoları da görüntüleyebilir ilgili videolara ilişkin tüm düzenlemeleri sağlayabilirsiniz. Yalnızca izlemek isterseniz üzerine tıklayıp video sayfasına gitmeniz yeterli olacaktır.
 
YouTube Go şuanda ilk testlerini Hindistan pazarında yapmaktadır. Hindistan'daki testlerin bitmesinden hemen sonra diğer ülkelerin de kullanımına açılacak olan ilgili uygulamayı buraya tıklayarak indireceğiniz youtube go apk dosyası ile de beklemeden kullanabilirsiniz.
 
Ahmet TÜRKKAN
 
 
 
 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..