Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '09

 
Kategori
İnternet
 

Youtube öldü yaşasın www.fizy.org

Youtube öldü yaşasın www.fizy.org
 

İnternet kullanıcılarına: Youtube yolu kapalı. fizy'yi deneyin.


Youtube'u yasaklayanlar burada yayınlanan bazı videoların izlenmesini istemiyorlar.

Bu siteye üye olursanız, (sitenin ilke ve kurallarına uymak şartıyla) video çekimlerinizi ekleyebilir, siteyi ziyaret edenlerle paylaşabilir, yorum bile alabilirsiniz. Bir çok insanımız bu işi amatörce yaparak yaşadıkları köyü, beldeyi, ilçeyi, kenti yurtiçi ve yurtdışında tanıtmak, özellikle gurbette olan hemşerileri ile ilişkilerinin devamlılığını sağlamak istiyordu.

Yasaklanan youtube'da belki de hiç bir yerde bulamayacağımız, dinleyemeyeceğimiz şarkılar da vardı. Uzun bir süredir bu yasak nedeniyle bundan da mahrumuz.

Dinimizle ilgili olarak eklenen videoları da izleyemiyoruz. Kitabımız Kur'an-ı Kerim'deki bir çok sureyi, ilahi ve mevlüd-i şerifi de sesi güzel hafızlarımızdan dinleyemiyoruz.

Ulu önderimiz Atatürk'ün bir çok konuşması da, söylevi de (kendi sesinden) burada kayıtlı. Ama duyamıyor, göremiyor, izleyemiyoruz.

Neden? Çünkü youtube yasaklandı.

Sizce gerçek neden burada yayınlanan videolarda dinimizle, peygamberimizle, Ata'mızla ilgili yorumlardaki kötü, ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı, bizleri aşağılayan sözler mi?

Bunları görmeyelim, okumayalım diye mi youtube yasaklandı?

Oysa youtube'da başka videolar da var. Asıl görmek, bilmek, duymak, öğrenmek istemediklerimiz onlar olabilir mi?

Neler diye merak etmenize gerek yok artık.

Youtube yasaklandı ama artık www.fizy.org var. Tıklayın.

Çok basit bir tasarıma sahip olan sitede şarkı, sanatçı ve albüm ismine göre arama yapıp gelen sonuçlardan dilediğiniz müziklerin video kliplerini izleyebilirsiniz. Yerli ve yabancı müzik videolarını izlemek mümkün.

CNN Turk’deki haber:

"Yayın hayatına 22 Aralık’ta başlayan Türkiye çıkışlı “ortaya karışık müzik ve video arama” sitesi Fizy, hizmete girişinden bir gün sonra New York Times blogunda tanıtıldı. Makalenin yazarı Rick Turoczy, Fizy’yi “Beni Napster’da her aradığımı bulabildiğim eski güzel günlere götürdü” sözleriyle anlatırken, sitenin video arşivini Amerika odaklı MTV music sitesinden daha derinlikli bulduğunu belirtti. Toplam 75 milyar mp3 dosyası endeksleyen Fizy, 26 değişik dil destekliyor. Site yönetimi, Fizy’nin henüz açıldığı ilk gün onbinlerce tekil ziyaretçi çektiğini söylüyor."

www.fizy.org Tıklayın.

Dinlemek istediğiniz şarkının ismini yazın. Hemen sağındaki dinle butonuna basın.

Alttaki listeden beğendiğinizi tıklayıp dinleyin. Bu kadar kolay.

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..