Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '08

 
Kategori
İnternet
 

YouTube şimdi canlı canlı

YouTube şimdi canlı canlı
 

YouTube dün gece yarısından sonra canlı yayına geçti. Ancak Türkiye’de YouTube’a giriş halen yasak olduğu için, YouTube kullanıcıları canlı yayın kanalının (YouTube Live Stream) açılış konserini ve tanıtım etkinliklerini canlı olarak “Erdoğan Tekniği ” ile izleyebildiler.

Tüm dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube, tarihinin ilk canlı yayınını Türkiye saati ile dün gece yarısından sonra gerçekleştirdi. http://www.youtube.com/live adresinden yapılan canlı yayın için Virgin America, Lionsgate, Guitar Hero ve Flip Video sponsor oldular.

YouTube ünlülerinden Discovery Channel’dan Mythbusters, Black Eyed Peas'dan Will.i.am, Lisa Nova, Michael Buckley, Souljaboy, Katy Perry ve Joe Satriani gibi isimlerin katıldığı San Francisco'daki özel YouTube konseri, YouTube üzerinden canlı yayınlandı.

YouTube Live Stream ile dünyada ilk defa internet üzerinden kapsamlı canlı video yayın olanağı sağlanmış oluyor. Bundan sonra da birçok canlı videonun YouTube üzerinden paylaşılacağı düşünülüyor.

Bilindiği gibi Türkiye’den YouTube’a giriş, Atatürk'e hakaret içeren görüntüler nedeni mahkeme kararı ile engellenmişti. YouTube’a Türkiye’den erişim daha önce de birçok kez engellendi. Özellikle Mart ayında yaklaşık 2 hafta süren engellemenin ardından yasak Avrupa Parlamentosu’nun da gündemine de taşınmıştı.

Türkiye'de internet sitelerinde sadece sakıncalı sayfaların değil, sitelerin tamamının kapatılmasının yanlış olduğunun defalarca gündeme getirilmesine rağmen YouTube’a erişim yasağı halen sürüyor ve çözüm getirelemedi.

Başbakan Erdoğan’ın Hindistan’a giderken verdiği demeçte, gazetecilere yaptığı “'YouTube” tavsiyesi üzerine bir gazeteci "YouTube'ye girilemiyor" demiş ve bunun üzerine Başbakan "Ben giriyorum, siz de girin" karşılığını vermişti.

Görünen odur ki; Bundan sonra YouTube canlı yayınlarını artık “Erdoğan tekniği” ile izleyeceğiz.

Sahi neydi bu teknik? Başbakanımız da tünellerden geçerek mi ulaşıyor yoksa YouTube’a?

İlerleyen zamanlarda YouTube’un en çok izlenen kısmını canlı video yayıncılığı oluşturacak ve biz Türkiye kullanıcıları bu videoları izleyebilmekiçin daha çok tünel kazacağız…

YouTube’a ve canlı videolarına erişim için “Erdoğan Tekniği” ne devam!

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..