Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

YouTube yine yasaklanmış!

YouTube yine yasaklanmış!
 

Yasaklarla hedefe varılmaz, hedefe ulaşılması engellenir!


Bu artık yaz-boz tahtasına döndü...

Çocuk oyuncağı oldu. Hem de ucuz Çin malı oyuncaklardan...
Zırt, pırt kapatmakla ne fayda sağlanır, bunun başka bir yolu, yordamı yok mudur?

Düne kadar TV ekranları karartılırdı. Yıllar sonra buna başka bir çözüm buldular, TV kanallarının yayınlarını durdurmadan da hallediyorlar işlerini.

İyi de; Bilişim Çağı'nda, Dünya'ya yayın yapan YouTube gibi bir kuruluşun yayınını engellemekle ne elde ediliyor? Bunu bilemem. Ama bildiğim şeyler şunlar:

* Web sitesi olan çok sayıda insanımız var. Bunların hemen hepsi YouTube'den video görüntüleri, şarkılar koyuyor sitelerine. Ben de bunlardan biriyim. YouTube yayını engellenince bu videolar da beyaz bir görüntü olarak kalıyorlar sitelerimizde.

* Çok sayıda genç insanımız yeteneklerini sergileyen videolar göndererek YouTube kanalıyla tanıtıyorlar kendilerini. Dün, Aslı GÜNGÖR (Kalp kalbe karşı), bugün de Gizem GÜNEŞ, bunların en güzel örnekleri. Gençlerin yeteneklerini tanıtmalarını engellemekle devletin kazancı ne oluyor?

* Cezalandırmanın en kolay yolu "YASAK" koymakla oluyor. YASSAH HEMŞERUM zihniyeti!... Ama YouTube mi cezalandırılıyor, yoksa bu siteden ücretsiz istifade eden milyonlarca insan mı? Bence bizler cezalandırılıyoruz. YouTube yetkililerinin umurlarında bile değil.

Devlet Yetkililerinin Bilişim Çağında yasaklarla bir yere varılamayacağını anlamalarının zamanı geldi, geçmek üzere. Geçmeden anlasalar diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden!

Devleti yönetenler çağdaş olmalılar; çağın gereksinimlerini, çağdaş imkânların kullanılmasının ne kadar keyif verici ve faydalı olduğunu bilmeliler. Aksi durumda yasaklarla işin içinden çıkmaya kalkarlar. Kendilerinin kullanmadıkları imkânları, başkalarının kullanmamasından rahatsızlık duymazlar.

YouTube'yi sık sık kapatıp açanları şiddetle kınıyorum!

Mustafa Mumcu, 05. 05. 2008 / 21:52

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..