Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

YSK üyelerini istifa bekliyor

YSK üyelerini istifa bekliyor
 

Google`dan aldim


Türkiye`de oynanan tiyatroyu hep beraber seyrediyoruz. Önce toplumu geriyorlar, bedelini millet ödedikten sonra soruna bir türlü çözüm bulunuyor. Yasaların yaz boz tahtasına dönüştürülmesi nedeniyle, yasaları teferruat olarak görüp, yasaların arkasından dolaşma arzusu ile hareket edilince, Türkiye büyük bir tiyatro sahnesine dönüşüyor. Oyunların biri bitmeden diğeri sergileniyor, sırada daha bir çok oyun var, sırası geldikçe diğerlerinide seyredeğiz. 

Yüksek Seçim Kurulu üyeleri yüksek yargıdan seçilmiş kişiler. Yasadaki bu gibi aksaklıları görmek için seçim zamanını beklemelerine gerek yok, seçimler dört yilda bir yapıldığına göre önlerinde yasaları anlaşılır hale getirmek için, yasaları çıkarma yetkisini elinde tutan iktidara gerekli uyarıyı yaparak, gerekli düzenleme yapılabilirdi. Bunu yapmak yerine seçim dönemi yaklaşınca, kendilerince yasaları uyguladıkları gerekçesiyle Türkiye`nin dört bir yanında toplumun sokaklara dökülmesine, toplanan kalabalığın çevreye ekonomik zarar vermesine, ülkenin gündemini kilitlemesine, dünya basınının Türkiye`de neler oluyor, kürtlerin meclise girmesi engellenmeye mi çalışılıyor düşüncesi sorgulanmaya başlandı. Kürtlerin seçimleri boykot etme görüşü ortaya çıkınca, sorunun çözümü için kollar sıvandı ve yargı organları söz konusu milletvekili adayları hakkında birer birer milletvekili adaylığı hakkında pozitif karar vererek seçilmeleri için önlerinde bir engel olmadığı kanısına varıldı. 

Şimdi Yüksek Seçim Kurulu üyeleri istifa etmeleri için önlerinde herhangi bir engel yok, gönül rahatlığı ile Türkiye`de yarattıkları gerginliğin bedelini iftifa ederek ödemek zorundadırlar. Herhalde gereğini yapacaklardır. 

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...