Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

Yüce Atatürk !

Yüce Atatürk !
 

Geçtiğimiz günlerde oynanan Fenerbahçe-Fethiyespor maçında, Fethiyesporlular bilindiği gibi ''Yüce Atatürk'' pankartıyla çıkmışı. Böyle anlamlı bir mesaj vermeleri birilerini acayip rahatsız etti. Öyle ki, Türkiye Futbol Federasyonu ceza kesti, PFDK'ya sevk etti. Bazı siyasiler ve cici gazetecileri ise ''Spor ve siyaset birbirine giremez, ayıptır'' dediler. Kendini hala yorumcu zanneden bir kaç şahısta ''İnşallah Fethiyespor bu sezon küme düşer'' dedi. Sanıyorum, mesele artık spor-siyaset karşıtlığı falan değil.

 

***

 

Bazı stadlarda Gezi Eylemleri nedeniyle başbakan için slogan atan, rabia pankartları açan taraftarlara neden ceza yok ?

 

Emre Belözoğlu ve bir kaç futbolcu sezonun ilk haftasında attıkları golden sonra rabia işareti yaparken neden bu insanlar çıkıp bunu eleştirmedi ?

 

Neden, o popüler ''Spor ve siyaset birbirine karışmasın'' cümlesi kurulmadı ?

 

Neden, Türkiye Futbol Federasyonu bu oyunculara ceza kesmedi ?

 

Bunlar siyaset ve sporun birbirine girmesi olarak kabul edilmiyor mu ?

 

*** 

 

Samimiyetsizlik ve ikiyüzlülük almış başını yürüyor. Üstelik çıkıp pankarttan rahatsız olduk diyorlar. Asıl rahatsız olunan şey spor ve siyasetin karışması değildir. Rahatsız olunan şey apaçık bellidir. Diğer yandan verilecek en iyi örnek ise gidilen her şehirde o şehrin futbol takımının atkısının takılmasıdır. Ayrıca, siyasilerin memleketlerinin takımlarının devamlı, tesadüfen(!) Süper Lig'de olması (sadece bu iktidar değil) futbolun siyasete karıştığının kanıtıdır. Yoksa niye İzmir takımları senelerdir Süper Lig'e çıkamıyor ?

 

***

 

Ne olmuş yani ''Yüce Atatürk'' pankartıyla sahaya çıktıysa bu adamlar ? Lafa gelince milli değer, gözünüze sokunca içinizdeki nefret çıkıyor ortaya. Bir de bazı dönem adamları köşelerinde ''Diyarbakır'lı Apo posteriyle çıkmak isterse ne olacak ?'' demiş. O da sizin sayenizde mümkün bugün. Mustafa Kemal ile bebek katilini aynı kefeye koymak ayrı hadsizliktir ! Daha sonra da Atatürk adının bölücülüğe yol açtığını açıklıyorlar.

 

Hayır anlamıyorlar…

 

Kessinler cezayı toplar öderiz…

 

Bir daha çıkın, bir daha öderiz

 

Bir daha, bir daha…

 

Özetle,

 

Fethiyesporlular ucuz atlattı bence.

 

Darbe girişiminden içeri falan girer mazallah !

 

***

 

Ben Fethiyesporluların yerinde olsam, alırım elime rabia pankartını, taraftara da tutuştururum ''Hülooğğğ'' pankartını… Mis gibi valla !

 

Ama onlar bunu yapar mı, bu da ayrı mesele tabi... 

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..