Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yüce Divan'dan Koray Aydın'a berat

Yüce Divan'dan Koray Aydın'a berat
 

Yargıya intikal eden bir olay üzerinde konuşmak, yorum yapmak yasaktır biliyorsunuz. Bir de kişinin suçlu olduğu kanıtlanıncaya kadar suçsuz olduğu ilkesi vardır, bunu da biliyoruz. Ancak bildiğimiz pek çok şeyi uygulamadığımız gibi, bu kuralları da hayatımızda hemen hemen hiç tatbik etmiyoruz.

Bir insan hakkında dedikodu mahiyetinde de olsa duyduğumuz her şeye inanıp hemen onu olmuş gibi kabul ederek hükmümüzü veriyoruz. Buna da yargısız infaz deniyor, duymuşsunuzdur.

Doğrusu bu toplumun bir ferdi olarak ben de kendimi sizden soyutlayacak değilim. Benzeri yanlışları zaman zaman ben de yapıyorum.

Eski Bayındırlık Bakanlarından Koray Aydın’ın 3 yıldır Yüce Divan’da 216 yıl hapis cezasıyla yargılandığını bilenler, herhalde onun hakkında iyi şeyler düşünmemişlerdi. Bugünkü gazetelerin en önemli haberlerinden biri işte bu konuyla ilgili. Koray Aydın, berat etmiş…

Akşam gazetesinin “216 yıldan beraate” başlığıyla verdiği haber, Sabah gazetesinde “Hukuk komedisi” manşetiyle yer almış. Star gazetesi ise bir adım daha öteye giderek haberi “Bir dönem aklandı” şeklinde vermiş.

İlk bakışta insanın inanası gelmiyor ama, adalete güvenmek zorundayız. Yoksa huzur içinde yaşamanın imkânı kalmaz.

*****

Bugün gazetesinde Cumhuriyet mitinglerinin mimarı Nur Serter’in kendisine usulsüz olarak verilen telefonu iki yıl kullandıktan sonra parasını ödemediğini belirten bir haberi var. Haber “O konuştu, vakıf ödedi” başlığıyla verilmiş.

*****

Cumhuriyet gazetesindeki “Yasama yetkili değil” başlıklı haberde, hukukçuların referandum başladıktan sonra içeriğe müdahale edilemeyeceği şeklindeki görüşlerine yer verilmiş.


Vatan gazetesi ise, “Bu inat niye?” başlığıyla, referandumdan vazgeçilmesi yönündeki görüşünü aktarmaya çalışmış.


*****

Bugün gazetelerde yer alan ilginç bir haber, iki gazetede manşetten verilmiş.

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Şimşirli köyünün kanalizasyonu için kaymakamlık bir proje hazırlar. Proje için AB fonundan 350 bir euro temin edilir. Ancak köylüler, AB bizim lağım işimize niye bu parayı veriyor ki diye şaşırırlar.

Uzun süren tartışmalardan sonra köylü AB’nin kendi iyiliklerini düşündüğüne inanmaz ve bunun altında mutlaka bir şey vardır diyerek projenin uygulanmasına karşı çıkarlar.

Güneş gazetesi haberi “AB’ci entellere köylüden dersler” başlığıyla verirken, Milliyet gazetesi “Rize köyünde AB sendromu” diye başlık atmış.

*****

Cinayetin yeri yurdu yok. Amerika’da bir Türk, 16 yaşındaki öz oğlunu döverek öldürüp onu otoyola gömüyor. Sonra da oğlum evden kaçtı diye polise haber veriyor. Haber Hürriyet gazetesinde “Oğlunu öldürdü otoyola gömdü” manşetiyle verilmiş.

*****

Geçen günlerde Ahmet Hakan’ın gündeme getirdiği Anayasa hazırlama komisyonu başkanının, sevgilisini de komisyona dahil ettiği iddiası üzerine, gözler başkan Ergun Özbudun’la komisyonun tek kadın üyesi Serap Yazıcı’ya çevrildi.

Posta gazetesinin manşetinde bugün “Anayasa âşıkları” başlığıyla, bu aşk dedikodusunun haberi var.

*****

Dün, Sabah gazetesinin manşetindeki üzücü olay, bugün başka bir gazeteye daha manşet olmuş. Bir sokak köpeği tarafından ısırılan ve kuduz olan küçük Serhat, götürüldüğü hastanelerde gerekli ihtimam gösterilmediği, aşıyla yetinilip serum yapılmadığı için bir müddet sonra ölmüştü.

Radikal gazetesi bu haberi “Serhat’ın ölüme yolculuğu” başlığıyla vermiş.

*****

Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Rastatt şehrinde 16 yıl görev yapan Türk düşmanı Belediye başkanının, Türkler’in desteğiyle seçimi kaybettiğini yazmıştım.

Takvim gazetesinde bugün, “Rastatt’ta bayram” başlığıyla yeni seçilen başkanın zaferini gurbetçilerimizle halay çekerek kutladığı haberi var.

*****

Türkiye gazetesi kendi yaptığı özel bir haberi “Kapılar tek tuş ile açılacak” başlığıyla manşete taşımış. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlıktaki bürokrasinin azaltılarak halkın çektiği evrak çilesine son verileceğini belirtmiş.

*****


Yeni şafak
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyünde yaşanan terör vahşetinin taban kaygısından kaynaklandığını anlatan bir haberi manşete çekmiş. “Katliam Jirki’ye seçim mesajıydı” başlığıyla verilen haberde Ak Partiye oy verdiği için aşiretin korkutulması amacıyla saldırının düzenlenmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

*****

Zaman gazetesinin manşetinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın “Ermeni tasarısı geçerse ABD’nin imajını düzeltemeyiz” başlıklı haberi var.

*****


Bugün gazetelerin bazılarında küçük puntolarla yer alan, aslında bence çok önemli olan bir haber daha var: Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, terör örgütüne katılımları engellemekte başarılı olamadık şeklindeki itirafı...

Bu konuyla ilgili ayrı bir blog yazdığım için konuyu burada tekrar irdelemiyorum.
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=68107

*****

Spor gazetelerinde bugün pek önemli bir haber yok.

Fanatik, “Gazman” manşetiyle, İstanbul’a gaz maskesiyle geleceğiz diyen Sion başkanı Constantin’in 5-1’lik yenilgiyle kendine geldiğini yazmış.

Fotomaç’ın manşetinde, Fenerbahçe’nin transfer gündeminde Trabzonsporlu bir oyuncunun olduğu anlatılarak “İlk hedef Gökdeniz” manşeti atılmış.

Fotospor’un manşetinde ise, Sion zaferi sonrası futbolcuların Lincoln’e yaptıkları şarkılı serenat, “Yıldız değil Samanyolu” başlığıyla verilmiş.

*****

Bugünlük bu kadar… Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..