Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Yücel Çelikbilek: "2B konusunda çok çalıştık.."

Yücel Çelikbilek: "2B konusunda çok çalıştık.."
 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek muhtarlarla biraraya geldi.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısında 2B arazileriyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya muhtarların yanı sıra göreve yeni başlayan Kaymakam Süleyman Erdoğan da katıldı.

İlçe genelinde yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında muhtarlarla fikir alışverişinde bulunmak ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla yapılan toplantıda 2B arazilerinin durumu hakkında bilgiler aktarıldı.

2B konusunda çözüm için ciddi gayret sarf ettiklerini söyleyen Çelikbilek, “Fiyatların hala açıklanmaması, tekrar değerlendirme sürecinin başlanması ciddi uğraşımız sonucudur. Bu konuda milletvekillerimizle, bakanlarımızla uzun görüşmeler yaptık, anlattık, itiraz ettik. Onlar da itirazımızı haklı buldular. İnşallah 2B’den yararlananların % 90’ı rahatlayacaktır. Bu konuda en fazla gayret gösteren bir belediye başkanıyım. 9 mahallemizi özel proje alanı olarak karar aldırdık. İstanbul’da yapılan en akıllı işlerden biri aldırdığımız bu karardır. Biz belediye olarak net rakamlar üzerinden vatandaşlara satışını yapacağız” dedi.

Doğal sit ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyleyen Çelikbilek, “Doğal sitin kaldırılması gerektiğini her ortamda anlatmaya çalışıyoruz, köy planları raftaydı, çıkardık. 5 binlikler tamamlandı. Binlikler de bitince bölgenin sıkıntıları bitecek. Asfaltlamada ihale sürecinden dolayı gecikmeler yaşandı, ancak üç ay içerisinde tamamlayacağız. Her zaman belirttiğim gibi ilçemizde hizmet diğer ilçelere göre daha pahalı. Çalışmalarımızı, hizmetlerimizi imkânlarımıza göre düzenliyoruz. Anında Hizmet çalışmalarıyla mahallelerini sorunlarını çözmeye devam ediyor” diye konuştu.

İlçeye yeni atanan ve muhtarlarla ilk toplantısında buluşan Beykoz Kaymakam Süleyman Erdoğan ise eğitim ve yoksullukla mücadeleye özel önem verdiğini belirtti. Erdoğan, “Eğitim- öğretimi önemsiyorum eğitim birinci önceliğimiz. Tarihe baktığımızda eğitimden uzaklaştıkça kaybetmeye başladığımızı görüyoruz.

Yoksullukla mücadeleyi çok önemsiyorum. Etrafınızda çevrenizde yoksul düşkün kimseleri bizlere bildirin. Onlardan biz sorumluyuz. Kapımız gönlümüz 24 saat hem vatandaşlarımıza hem muhtarlarımıza açıktır. Sorunlarla birlikte çözüm önerileri de getirilmelidir. Proje odaklı çalışmalar yapmak önemli” dedi.

Toplantıda muhtarlar da mahalle ve köylerle ilgili taleplerini dile getirdi.
www.dostbeykoz.com

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..