Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '16

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
139
 

Yufkalı kebap nasıl yapılır?

Yufkalı kebap nasıl yapılır?
 

Yufkalı Kebap Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
 
*1 tane yufka
*1/2 kilo koyun eti
*1/2 çay fincanı margarin
*1 tane soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
 
Yufkalı Kebap Nasıl Yapılır?
 
Kebap tarifleri arasında yer alan yufkalı kebap ile ilgili tüm bilgileri gözden geçirip, tarifi sonrasında adım adım uygulamaya başlayın…
 
• Yağsız; ve siniri de olmayan koyun etini küçük parçalar halinde doğrayıp tuz, ve karabiberle güzelce ovalayın.
• Üzerine ince şekilde doğradığınız soğanı ekleyin.
• Bu şekilde, hazırlamış olduğunuz etinizi üç saat kadar dinlendirin.
• Bir tencerenin içerisine bir çorba kaşığı yağ koyun, ve eti de içerisine alıp sürekli karıştırarak, orta hararetli ocakta 20 dakika kadar pişirin.
• Bu arada kaynayan suyun içerisine yufkayı daldırın; ve parçalamamaya dikkat ederek, haşladığınız yufkayı sudan çıakrtıp, yemek masasının üzerine serin.
• Yufkanın üzerini yağlayın. Ve kavurmuş olduğunuz eti kenarına, uzunlamasına serin.
• Ardından yufkanızı, içindeki et ile birlikte yuvarlayarak sarın.
• Kalan yağı bir tava içerisine alarak kızdırın.
• Sarmış olduğunuz yufkayı bu yağda hafifçe kızartın, ve üzerine bir bardak su döküp, kaynamasını bekleyin.
• Sonrasında ocağın altını söndürerek yufkalı kabebınızı servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.
 
Kaynak: http://www.yemekgunlugum.com

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 3
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 139
Kayıt tarihi
: 02.02.11
 
 

04 07 1983 Mersin doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Mesleğimi yapmakt..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster