Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '16

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Yufkalı kebap nasıl yapılır?

Yufkalı kebap nasıl yapılır?
 

Yufkalı Kebap Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
 
*1 tane yufka
*1/2 kilo koyun eti
*1/2 çay fincanı margarin
*1 tane soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
 
Yufkalı Kebap Nasıl Yapılır?
 
Kebap tarifleri arasında yer alan yufkalı kebap ile ilgili tüm bilgileri gözden geçirip, tarifi sonrasında adım adım uygulamaya başlayın…
 
• Yağsız; ve siniri de olmayan koyun etini küçük parçalar halinde doğrayıp tuz, ve karabiberle güzelce ovalayın.
• Üzerine ince şekilde doğradığınız soğanı ekleyin.
• Bu şekilde, hazırlamış olduğunuz etinizi üç saat kadar dinlendirin.
• Bir tencerenin içerisine bir çorba kaşığı yağ koyun, ve eti de içerisine alıp sürekli karıştırarak, orta hararetli ocakta 20 dakika kadar pişirin.
• Bu arada kaynayan suyun içerisine yufkayı daldırın; ve parçalamamaya dikkat ederek, haşladığınız yufkayı sudan çıakrtıp, yemek masasının üzerine serin.
• Yufkanın üzerini yağlayın. Ve kavurmuş olduğunuz eti kenarına, uzunlamasına serin.
• Ardından yufkanızı, içindeki et ile birlikte yuvarlayarak sarın.
• Kalan yağı bir tava içerisine alarak kızdırın.
• Sarmış olduğunuz yufkayı bu yağda hafifçe kızartın, ve üzerine bir bardak su döküp, kaynamasını bekleyin.
• Sonrasında ocağın altını söndürerek yufkalı kabebınızı servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.
 
Kaynak: http://www.yemekgunlugum.com
 
Toplam blog
: 3
: 141
Kayıt tarihi
: 02.02.11
 
 

04 07 1983 Mersin doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Mesleğimi yapmakt..