- Kategori
- Kahvaltı
Yufkalı milföy börek
YUFKALI MİLFÖY
MERİHİN MUTFAĞINDAN
YUFKALI MİLFÖY BÖREK
Hamur iş sevmeyenleri bile baştan çıkaracak mükemmel bir börek.
Malzeme
2 adet yufka
8 yaprak milföy hamuru
2 yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 şişe maden sodası
Yarım kilo ıspanak
1 kuru soğan
100 gram krem peynir
100 gram kaşar peyniri
Yeterince tuz, karabiber, pul biber ve sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bir tavada az sıvı yağ ile Soğanları kavurup kıyılmış ıspanakları ekleyerek, 5 dakika kadar sote edelim.
Bu arada, süt, sıvıyağı, yumurta ve sodayı bir kabın içinde çırpıyoruz.
Yufkaları rulo yaparak ikişer parmak eninde şeritler halinde keselim.
Yumuşayan 4 adet milföy hamurunu genişleterek margarin ile yağladığımız Fırın tepsisine döşeyelim.
Üzerine çatal ile delikler açalım ve sosumuzdan sürelim.
Şerit yufkaların yarısını yayalım ve üzerine harcımızı koyalım. Kalan yufkaları da serpelim ve sos gezdirip peynirleri döşeyelim.
Diğer milföyleri de en üste, genişleterek yerleştirelim ve dilimleyip üzerine kalan sosu her tarafına dökelim.
200 derece ısıtılmış fırında 2o dakika kadar altı ve üstü kızaracak şekilde pişirelim.
Afiyet olsun.