Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '12

 
Kategori
Haber
 

Yüksek Faturaya Sınır Geliyor... Adli Sicil Internetten Alınabiliyor...

Yüksek Faturaya Sınır Geliyor... Adli Sicil Internetten Alınabiliyor...
 

Cumartesi günü gazetelerde 2 güzel haber vardı.

Birincisi, yüksek telefon faturasına 100 Tl sınırı getirilmesi, diğeri ise adli sicil kaydının internetten de alınabilmesi.

Uluaştırma Bakanı Yıldırım, cep telefonu, sabit telefon, internet, ve uydu-kablo TV abonelerinin beklemedikleri yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşamalarını engellemek amacıyla faturalara üst sınır uygulaması getirileceğini açıklamış. Faturalara, tüketicilerin talebi doğrultusunda aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilecekmiş. Bence harika bir düşünce. Etrafta o kadar çok insan var ki bazen yüksek faturalar karşısında şok geçiriyorlar. Hatta bazı ailelerde büyük üzüntüler yaşanıyor. Herkes bütçesini belirli bir oranda ayarlarken, birden bire evdeki hesap çarşıya uymuyor. Örneğin cepten insanlar internete girmeye çekiniyorlar. Acaba girersem çok büyük faturalar öder miyim diye düşünülüyor. Bu 100 TL uygulaması bence cepten internet kullanımını da geliştirecektir. Bireyi koruyan çok isabetli bir karar olacaktır.

Adli Sicil kayıtlarının internetten alınabilmesi de çok harika bir düşünce. Zaten bu kayıtlar ücretsiz veriliyor. Eskiden ücretliydi. Şimdi beyan da yeterli oluyor ama bazen yeni işe girişlerde gerekli olabiliyor. Bu konuda da insanlara kolaylık sağlamak çok iyi bir düşünce. Hem devlette bu sayede kağıt ve personel masrafından kurtulmuş olacaktır.

İşte toplumun sesini dinleyerek böyle ufak ufak iyileştirmeler yapılmasında hem devlet kazanacaktır hem de halkımız.

Dilerim daha nice böyle yaşamı kolaylaştıran uygulamalar yapılır.
 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..