Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Yüksek Sadakat (YS) ile Eurovision

Yüksek Sadakat (YS) ile Eurovision
 

YS, Mayıs'ta Türkiye adına mücadele edecek.


Eurovision önemli bir dava bizim için. Kimse "Bu yarışmanın bir önemi kalmadı" demesin. "Bu yarışmanın bir önemi kalmadı" denilirken bile bu yarışmaya bir önem atfediliyor. Önemsiz, renksiz yapımların reytingi olmaz. Reytingi olmayan yapımlar için ise bu kadar ülke zaman ayırmaz, masraf yapmaz. 

Olumlu olumsuz herkesin söyleyecek bir şeyleri vardır Eurovision'da. İşte yine konuşuyoruz, kimimiz şarkıyı yerden yere vuruyoruz, kimimiz göklere çıkarıyoruz. 

Sertap'da da aynısı oldu, Athena'da da, Manga'da da. 

Yüksek Sadakat beklentilerimin çok üstünde bir şarkı ile bizi temsil edecek. Dinlerken çok keyif aldım. Ve şunu gördüm. 

AKP hükümeti ve TRT, 2003'den bu yana, Eurovision konusunda her yıl önemli insiyatif aldı. Ve 1-2 yıl hariç çok başarılı sonuçlar alındı.Hükümetin tarzını ve hayata bakış açısını yansıtmayacak şarkı ve şarkıcılarla katılındı. Yani hep savunageldiğimiz "Hoşgörü kendi gibi olmayanı en azından bilmezden gelmektir" felsefesinin de ötesinde TRT'yi şu an yöneten üst kadrolar kendi gibi olmayan gruplara, şarkıcılara yol açtı, şans verdi. 

Kazan kazan felsefesine göre oynamaksa amaç doğru olan da buydu zaten. 

TRT, bir ara Türkçe konusunda inat etti yarışmada. Bu yarışma, dillerin yarıştığı, dinlerin yarıştığı, kültürlerin yarıştığı bir platform değil. Bu yarışma, şarkıların yarıştığı bir platform. Ve amaç birinci olup ödülü ülkeye getirmekse stratejik davranmak önemli. 

Elbette ki bayrağın orada, elbette ki kültürün orada. Ama unutma ki buna harcanan zaman, çaba, para var. Sanatçının hayalleri var, hedefleri var. Ülkenin kazanacağı itibar var. Türkçe ile derece yapabiliyorsan ne ala! Koy projeni ortaya, katıl. Ama farklı, alternatif yaklaşımlara da kapıları kapatma. 

Müzik evrenseldir ve yaratıcılık ister, ağızlara pelesenk, kulaklara küpe olmak ister. 

Bu ülke, Eurovision tarihinde nica onurlu sonunculuklar, sıfır puanlar görmüş bir ülkedir. Bugün, onurlu sonunculukların yeri ve zamanı değil. İlle de Türkçe katılalım diyenlere "Bu işin illesi yok, doğrusu var" yanıtını veriyoruz. 

Yüksek Sadakat'e başarılar diliyorum. 

 
Toplam blog
: 78
: 1198
Kayıt tarihi
: 12.10.10
 
 

Alice'in harikalar diyarındaki cennet bahçesinden sesleniyorum sizlere. Burada önyargı, olur olma..