Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Yükselen terör ve Kürt milliyetçiliği

Yükselen terör ve Kürt milliyetçiliği
 

dtp ve pkk iliskisi


Yaklaşak yerel seçimlerden önce DTP PKK silahını mı kullanıyor ?

Bundan birkaç ay kadar önce anketlerde butun doğu illerinde DTP ile AKP başa baş görünüyordu. Aktütün baskı ile tekrar başlayan yoğun terör eylemleriyle birlikte ise işler epey değişti.

Şimdi doğuda DTP'nin rakibi yok yani akan kan DTP'ye oy olarak geri dönüyor..

Terör ve karşı askeri müdahale ile ölen PKK'lı teröristler oraların insanları ve bu ölümlerin ordu eliyle yapılması kürt-türk ayrılığı arttırarak insanları saf turmaya karşı tarafı düşmanlaştırmaya yardımcı oluyor. Bölge halkının % 90 ı kürt ise de orada da saf tututlacak yer kürt milliyetçisi parti DTP oluyor. DTP ve PKK da bunu bilerek yerel seçimlerde ellerindeki belediye gücünü kaybetmemek amacıyla terör silahına sarıldı ve bunda başarılı da oluyor.

Terör sorununun altında şüphesiz kürt sorunu vardır ve kürt sorunu asla ekonomik kalkınma ile sağlanamaz. Dünyanın hiç bir yerinde etnik milliyetçilik refah seviyesini arttırarak çözülmemiştir. Bask bölgesi bugün İspanya'nın refah seviyesi yüksek bölgelerinden biridir ama bu refah bask halkını bir Bask ülkesi kurmak fikrinden koparamamaktadır. Belçika da Volanlarla Flamanları da ekonomik güçleri bir arada tutamayacak. Kuzey irlandayı ingiltereden koparan da ekonomik güçsüzlük asla değildi.

Etnik milliyetçilik parayla veya millietçi karşı politikalarla çözülemeyeceğine göre nasıl çözülür?

2002 terörün neredeyse sıfırlandığı bir dönemde akp iktidarıyla bazı açılımlar yapılmaya çalışıldı.

Olağanüstü hal kaldırıldı. Anadilde eğitim yapılmaya Kürtler yüksek sesle bir milliyet olarak telaffuz edilmeye başlandı. Devlet televizyonu TRT bile Kürtçe yayınlara yer verdi.

Gelinen noktada terörün katlanarak arttığı ve daha önce hiç yapamadığı eylemleri yapabileceği bir güce eriştiğini görüyoruz. Bu uygulamalar daha önce hiçbir yerde çözüm olmamıştı burada olmayacak. Kürtlerin bazı kültürel istekleri olabilir ancak bunları terör gücüyle kazanacakları hissiyatını vermek sadece milliyetçi kürtleri güçlendirmek ve terörü daha da arttırmaktan başka bir işe yaramaz.

Zaten DTP ayrılıkçı söylemleri hiç değişmedi ve aynı çizgideki eski kürt partilerin hiçbirisinin söylemleri anayasal sistem içinde de olmamıştı. Buna karşı üretilecek en son politika ise türk ırkıçılığı yapmaktır.

Tek bayrak altında milliyetçilik tabanında aranacak barışçıl bir çözüm olamaz. Çözüm çok uluslu ama ama tek ülke olabilmiş devletlerin sistemlerini incelemekten ve doğru uygulamayı ülkemizde de uygulamaktan geçiyor.

Birden fazla örnek var mesela Bulgaristandaki veya Yunanistandaki türk topluluklarının bağımsızlık talebini duydunuz mu? Oralarda 80 yıl boyunca Türkler Türkçe konuşamadılar, Türkçe isim kullanamadılar, resmi dil, resmi tarih neyse o zorunluydu. 80 yıl öyle yaşadılar ve bugün Türk nüfusu Bulgar ve Yunan nüfuslarının içinde erimiş geri kalanlarında o kadar asimile olmuş ki ayrı bir millet benlikleri yok. Bu çözüm acıları çok olan insan haklarına aykırı faaliyetlerin yaşandığı istemediğimiz bir yoldur.

Fransa da 5 milyon civarında siyahi Fransız yaşıyor ve bunlar aslen nerelisin demeyi kendilerine hareket sayıyor. Fransızım deyip kestirip atıyorlar. Çünkü Fransız eğitim sistemi Fransız ulusalcılığının önemini yeni nesillere aşılamayı başarmış ve her vatandaşının eşit haklara sahip olduğunu pratikte gerçekleştirmiştir.

Ülkemizde de her bir vatandaşın aynı haklara sahip olduğunu kürt kökenlilerin cumhurbaşkanı bile olduğunu iyi anlatmamız ve ayrılıkçı milliyetçilere mumkun oldugunca sert cevap verilmesi gereklidir.

Bu topraklar üzerinde Türklerle beraber ırkçılık hiçbir zaman prim görmemiştir bizim ırkçılık kültürümüz hiç olmadı tek sorunumuz okullarımızda eğitim verilen kitaplarımızın boş ve bilinç aşılamaktan çok uzak olması.

 
Toplam blog
: 11
: 1796
Kayıt tarihi
: 22.08.08
 
 

A.Ü Türizm Otel İşletmeciliği mezunuyum. İstanbul’da çeşitli otellerde resepsiyonist olarak çalıştı..