Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '13

 
Kategori
Astroloji
 

Yükseleni akrep olan yengeç kadını: İstihbarat ve enerji uzmanı

Yükseleni Akrep olan Yengeç kadınının sezgileri, ultra maksimum derecede yoğundur. Bu kadın, okyanusa bir bakışta suyun dibindeki kum tanesini görebilir. Ne kadar soğukkanlı bir insan olursanız olun; onun karşısında sağ elinizi sol cebinize sol elinizi de sağ cebinize sokmaya kalkabilirsiniz. Haliyle ona yalan söylemek de imkansızdır.

Akrep yöneticisi Plüton gezegeninin yoğun, daraltan, bunaltan, burun sürten, hallaç pamuğu gibi atan, gözünden hiçbir şey kaçmayan enerjisi yine su grubundan olan Yengeç'in kendi enerjisi ile birleşince, bu kadının total enerjisini kaldırmak pek kolay değildir.

O, iyi kalpli ancak elde olmayan nedenlerden dolayı kıskanç bir kadındır. Sınıf birincisi, okul birincisi, dantel yarışması birincisi o olmak isteyebilir. Belki bunu sezdirmez. Ancak içinde hırs ve azim odunlarıyla cayır cayır kaynayan bir kazan kaynar. " Efendim, dantel örneğimi veremem, yeminli :)" dediğinizde anlayışla gülümseyerek başını sallayacak; sonra bir gün ona davet edildiğinizde, o dantel örneğini, klozet kapağında bile göreceksiniz, demektir.

Onun yavrusu asla başarısız bir öğrenci olamaz. Karnesini saklaması mümkün değildir. Derhal gelir, bulur, alır. Öğretmenin anneye haber gönderdiğini çocuk söylemese bile kalben bilir.  Okula "Oh, yırttım. Annem gelmiyor, derim olur biter." diyen çocuk okula gidince karşısında annesini bulabilir. Annenin,  acayip bir telepati yeteneği vardır.

Bu kadın, Sabrina ile Nostradamus karışımı, tatlı bir cadı Sila'dır.

Bu anne ile baş etmenin en kolay ve tek yolu, derslerine çok iyi çalışmak ve başarılı olmaktır. Aksi takdirde, Yengeç kıskaçlarıyla et  kıstırma , beyin kıstırma, telepatik ve psikolojik baskı yapma, cinnet noktasına getirme, play station kırma, telefon ve internet aboneliğini iptal etme, çocuğu odaya kapatma gibi bir sürü değişik yöntemi vardır. Odada kitaplardan başka bir şey bulamayan  çocuk "Aslında logaritma da zevkli, matrisler günlük hayatta istenirse kullanılabilir, annem haklı ıspanağı yiyip de fotosentezi bilmemek olur mu?" gibi düşüncelere bir müddet sonra kendiliğinden kapılmaya başlayacaktır.

Çocuğu odaya kapatan Yükseleni akrep olan Yengeç anne, kapının altından kokusu gelen müthiş tavuk suyu çorbalarını, pırasalı ve kıymalı börekleri, evde mayalanmış yoğurttan yapılmış milli içeceğimizi eksik etmeyecektir. Ne de olsa Yengeç'tir ve daima mutfakta çalışacaktır, çocuğun görevi ise ders çalışmaktır.

Onun dili, diğer Yengeç kombinasyonlarına göre biraz fazla keskindir. Şöyle ki, eşi ile kavgasını duyup da ima eden komşu, ömründeki bütün kirli çamaşırlarını derhal önünde görebilir. Hem de bütün mahallelinin içinde ve ilk aşkı ile fingirdeşmelerine kadar.. Bunun nasıl olup da bilindiğine inanamasa da gerçek olan şudur ki, sezgileri son derece kuvvetli Yengeç'e katılmış; sezgileri dehşet kuvvetli istihbarat burcu Akrep.... Offf, düşünmek bile şok edicidir. :)

En iyi yol bu kadınla iyi geçinmektir. Zaten sevdiklerini o kadar sever ki en tıkandığınız anlarda, Yengeç zekası ve sezgisine eklenmiş; Akrep işini bilirliği, zekası ve realistliği sizi düze çıkarır. Her eve bir tane lazımdır.

Bu kadın çok da çekici bir kadındır. Evde çocuk bakarken, ya da işyerinde kalın çerçeveli gözlükleriyle gözünü bilgisayardan almazkenki haline bakıp çirkin olduğunu düşünmek yanılgıdır. Kazanmak için süslenmek gerekiyorsa, doğru kuaföre.. Yeter ki istesin, bütün bakışlar üzerinde toplanacaktır.  Toprak yolda da yürüse, kırmızı halıda yürüyor gibi yapacak ve enerjisi de bunu hissettirecektir. Aman " Kral çıplak!" demeyesiniz! Ahını almanın sonuçlarını yukarıda açıklamıştık.

Partneri onu aldatmaya kalktığında daima gergin olacaktır. O, bilgisayara çoktan virüsü attırmış, ihanetin verilerini kara bir dosyada toplamaktadır. Size ara sıra en aptal halini takınıp bazı basit sorular soracak, aptala döndürecektir. Kısacası onun içinde bir küre vardır. Öyle ki partner ona bakacak, masumiyetini görecek, "Yok canım bilmiyor, nereden bilecek ki" diyecek, kadın bir ok daha fırlatacak, erkek bakacak "Yok yok " diyecek, bunun sonu , bu Yengeç türü ne zaman münasip görürse o zaman gelecektir. Partnerin tımarhaneye kadar yolu vardır. Bir gün aniden bütün yedeklenmiş istihbarat sonuçlarını masaya koyup da, yüklü bir nafaka ya da tazminat koparması olasılığı çok yüksektir. Evli değilse bile partner hayır yapmak isteyecektir.

Evet, Yengeç de hassastır ve akıl hastanelerinde bulunan önemli bir Yengeç popülasyonu vardır. Ancak Akrep her zaman küllerinden yeniden doğacaktır. Ondan kurtulmak kolay değildir.

Kısacası bu kadın, her koşula uyum sağlar. Sabreder. Sonu güzel olacak umuduyla sabreder. Ve meyvelerini de alır. Yalnızlığa, hastalığa ve  acıya diğer türlere göre daha dayanıklıdır.

Zehir de panzehir de kendisidir. Bilir, buna göre davranır. Çevresinde ya alışkanlık yapar, ya da korku salar. Arası yoktur. Çok iyi bir cerrah, kişisel gelişim uzmanı, psikolog olabilir. Onunla yola çıkan danışan, ona sormadan adım atmaya çekinebilir. Çünkü o kadar farklı ve güzel yolları vardır ki.. Onda çareler tükenmez. Yeter ki istesin.. 20 yıllık aşk acınızı bir konferansla bitirebilir.

Her şeyi vaktiyle yapar. Acayip doğurgandır. En önemli projenin ortasında hamile olduğunu söylediğinde, herkes bayılacak ancak o bir şeyler ayarlayacaktır. Önemli kararlarını alırken başkalarına sormak adeti değildir.

Gerçekten de ayarlar. :)

Yengeç'in bu türü de değerli bir incidir. Ancak bu biraz sihirlidir. Nasıl desem, istridyenin kabuğunu araladığınızda enerjiden başınız dönebilir. :)

Onunla...

asla...

oyun...

olmaz.

MERVE SEDEF ONUR'UN KENDİ KALEMİNDENDİR.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 82
: 6114
Kayıt tarihi
: 20.05.12
 
 

Hukukçu bir anne.  Hayatta her şeyin kontrol edilemeyeceğini zor da olsa öğrendim.  Hayat, kısa b..