Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '13

 
Kategori
Astroloji
 

Yükseleni aslan olan yengeç kadını: Gurur gurusu

Yengeç burcunun en gururlu türüdür. Doğuştan asil olan, asil olduğunu kanıtlarcasına, Türk filmlerindeki gözü yaşlı fakir ama gururlu, ağlayarak yan yan kaçan genç kızlar gibi yan yan yürüyen bu "yan"geçler için zafer ya onların olacaktır, ya da onların. Gururu kırılan acınası Aslan burcuna katılmış, son derece alıngan, ama çok  da kıskaçlı;dünyadan  vazgeçmiş gibi görünen ama bunun çok yanlış bir tespit olduğu zamanla anlaşılacak bir kadın varsa o da Yükseleni Aslan olan Yengeç kadınıdır. Gurur abidesidir. Boş gurur da yapar, dolu gurur da. Kısacası kendisi gurur gurusudur.

Kendini son derece beğenen ve önemseyen Yengeç kadını, yükseleni Aslan olunca, ortaya kendini şaşmaz biçimde taş bebek gibi gören bir kadın çıkar. Onun gedik dişleri, şaşı gözleri, yanmış saçları olsa da fark etmez. Atlamadan baktığı araba camlarından kendine yansıyan görüntüsü, daima taş bebektir.

Bu kadın, Yengeç burcunun bağrına taş basmış halidir. Ağlamayı insan evriminin doğal bir süreci gibi gören ve bunu hep uygulayan klasik Yengeç kadınının aksine bu Aslan karışımı kadın, diğer insanların ağladığını görmesinden hoşlanmaz.  En azından görüntüde, tipik Yengeç kadınının aksine, bu Yengeç kombinasyonunun yağmur ormanlarına değil de  güneşli günlere benzediğini söyleyebiliriz.

Merhametli Yengeçler'in aksine, yükseleni Aslan olan Yengeç kadını, birisi için parasını harcarken, hayırdan faydalanan kişinin mümkün olduğunca yakınları olmasına gayret edecektir.

Bu kadın türünün çok güzel ve ince bir estetik anlayışı vardır. İçten içe fark edilmek için arzu duyan Yengeçler'in aksine, bu yengeç kadınları adeta kabak gibi göze batmak ister. Işıl ışıl parlayan sofralar, heykeltraş elinden çıkmış gibi görünen pastalar, az önce temizlendim dercesine bağıran mis kokan döşemeler, bu döşemeler üstünde, önünde kocaman marka yazan bir tulum giymiş, tokmak gibi bir bebek varsa, bu bebek de bu evin bebeği ise, annesi Yengeç burcu ise,(-ki Yengeç'tir, sadece tokmak gibi olması bile bunu ispatlayabilir.), bu annenin yükseleni kesin Aslan'dır. Evdeki her bir ayrıntı; illaki bu kadının ne kadar becerikli, yetenekli, olmazsa olmaz olduğunu gösterecektir.

Aslan yükselenli Yengeç kadını, bunların hepsini başardığında, bir şeyi daha başarmış olacaktır ki o da tüm bunları diğer burç kadınlarına göre nispeten az bir bütçeyle başarmış olmasıdır. Bu burcun diğer versiyonlarına göre değil, ama diğer burç kadınlarına göre sadece Yengeç olması, ne kadar tutumlu olduğuna kefil olmaya yeter.

Bu kadının enerjisi, sadece evin içine doğru akmaz. Dış dünyaya, sosyalliğe, gösterişe, şaşaaya doğru akar. Bu kadın, dizi dizi çocuk doğurup rahatlayan kadınlardan değildir. Aksine, az sayıda çocuğu olsun ister. Gremninler gibi türemek, daha çok diğer yükselen Yengeçler'in işidir. Bu Yengeç kadını ise, az sayıda çocuğu meydana çıkardıktan sonra, kaldığı yerden dünyayı yönetmeye devam edecektir.

Evet, bu kadın, devlet gibi kadındır. Dünyayı da yönetir. İş yaşamında son derece çalışkan ve hırslı  olan Yengeç'e eklenmiş, ekstra hırs, azim, kükreme, baskı, yıldırma karşı tarafı çıldırma noktasına getirebilir. Ancak o "hayır" sözcüğü kitabında olan bir kadın değildir. Yönetmeye, başarmaya, muhakkak liderlik tahtına oturmaya odaklanmıştır.

O, ağaçkakan edasıyla, partnerinin başını dıdıklarken; yengeç edasıyla kolunu budunu kıstırır, tehlike sezdiğinde ise  bir panter gibi atlar. Alacağını alır. Ağlamaz, ağlasa da bu hasmının yanına kalmaz.  O, alacağını ya alacaktır ya da alacak.

İyidir, hoştur; ancak gene de onunla anlaşmak hususunda, son sözü söylemesine razı olmak, o gelir gelmez kraliçe tahtını, tacını, takım taklavatını ona bırakmaya razı olmak, ya da el pençesiyle dil pençesine razı olmak gibi seçenekler karşımıza çıkacaktır.

Bu saydığımız katı meziyetleri kıyaslarken, bu kadının merhamet burcunun bir versiyonu olduğunu, diğer burçlara eklenmiş bu meziyetlerin ortaya ne katı insanlar çıkaracağını hesaba katarsak; dikenleri de olsa bu kadın mis kokulu bir gül gibidir. Gülü seven de dikenine zaten katlanır.

 
Toplam blog
: 82
: 6114
Kayıt tarihi
: 20.05.12
 
 

Hukukçu bir anne.  Hayatta her şeyin kontrol edilemeyeceğini zor da olsa öğrendim.  Hayat, kısa b..