Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '13

 
Kategori
Astroloji
 

Yükseleni Başak olan Yengeç kadını: Titizlikten nevri dönen Yengeç kadını

Yükseleni Başak olan Yengeç kadını, Yengeç kadınlarının süpürgeyle ve toz beziyle daha bütünleşmiş halidir. Kabasını kaldırıp iş yapmaktan sürekli erinen, temizlik yaparken aniden çiğ börek yapmaya karar vererek elektrikkli süpürgeyi kapatan ve mutfağa koşan Yengeç kadınlarıyla kıyaslandığında, yükseleni Başak olan Yengeç kadınını tüm gurular içinde, temizlik gurusu ilan edebiliriz.

İş faaliyetlerinde son derece titiz olan, işle ilgili evraklarda kendinden kaynaklanan bir hata olabileceğini düşündüğünde başı dönen, gözleri kararan,ayılan bayılan, belediyeye başvuran, yok olmadı yedi ceddini arayıp yardım isteyen yengeç kadınına bir o kadar daha ekleyin; işte bu kadın işi ters gitmiş yükseleni Başak olan Yengeç kadınıdır.

Sadece işi ters gidince değil, çocuğu şurup içmeyince, hemşire iğne saatini bir dakika geçirince de nevri dönebilir.

Amazon Yengeçle (yükselen koç), kıpırdamaya mecali olmayan yükselen balık versiyonları arasında, tembelliği dengeleyen türlerden biridir. Diğeri de yükselen Oğlak olabilir. Ying-Yang felsefesi gibi yani.

Yükselen Başak, kendine söylenen iğneli lafları kafasında daha çok büyüten, kafasında eveleyen geveleyen, harf harf, hece hece bölen, baştan düşünen, gene kızan, emin olamayan gene sinirlenen, böylece her başa dönüşte düşmanları bilse, sevinecek olan, amacına ulaştırma hamleleri yapan bir yengeç kadını türüdür.  Ancak gene de düşmanlarını kalbinin ve gururunun uzağında tutmayı başarır. Düşmanları yanlışlıkla el uzatırlarsa, nötr Başak'ın doğasından çıkar; "kıskaç, kıskaç, kıskaç" moduna geçiverir.

O, yükselen Balık gibi neticeten kendini koyvermez. Aynı zamanda ve daha çok Yengeç'tir. Mesafesini bir koyar ki, sesini duyurmak isteyen suçlular, yedi duvarı aşıp kalbine anca varırlar.

Yükselen Başak- Yengeç kadının ev işleri öncelikle tıkır tıkır yürür. Sonra iş faaliyetleri tıkır tıkır yürür. Yengeç burcu, aslında çok çalışkandır. Aslında, genel olarak içinde bir yerlerde tembel olma potansiyeli olsa da dışı ayaklarını sürüyerek yürür,ama içindeki kadının ise topukları poposuna vurur. Eğer, yükseleni Başak ise bu kadının, o zaman dışının da ayakları poposuna vurur.

Şurubunu içmek istemeyen ve içmeyen  Yengeç çocuğunun annesinin yükselen burcu Başak değildir. Zira, zodyakta sağlığı temsil eden Başak burcunun yükseleni olduğu Yengeç burcunun da sağlık meselelerine el atmaması zaten düşünülemez.

Bağırsakları son derece hassas, top patlasa kabız olan, irretabl bağırsak sendromundan muzdarip Yengeç kadının yükseleni ya Başak'tır ya da doğum haritasında sağlık evine Başak denk gelmiştir. Veya bunu vurgulayan bir element. Sindirim, boşaltım aslında Yengeç'in çilesidir de Başak bunu ikiye katlar.

Bu kadınla olan ilişkinizde ona bağırırsanız, yükselen Koç gibi savaş ilan edemez. Boğa gibi burnundan duble nefret dumanları çıkmaz, İkizler gibi kafasına dank ederse, Roman havası takılmaz; Yengeç gibi ağlamaktan sizi söylediğinize pişman etmez. Ancak soğukluğundan sizi dondurabilir. Ayrıca, "Bu ne nezaketsizlik!" dercesine size bakar da söylediğinize bin pişman olursunuz.

Hayatla barışık olma derecesi ortalarda seyreder. Ancak günündeyse şikayet de eder tam performans dırdır da. Olur da o an elinde bitirmesi gereken projeler varsa, beyninize "kıskaç, kıskaç, kıskaç" yapma durumunu biraz erteleyebilir.

Son derece iyi doktorlar, hemşireler bu gruptan çıkabilir. Yengeç'in özündeki ışık; merhamet ışığı bu kadında evleviyetle olduğundan, Başak gibi nazik, merhametli, yardımsever bir burçla birleşince ortaya gerçekten iyi doktorlar ve sağlık sektörü mensupları çıkabilir.

O, yardım kuruluşlarının, aldığı görevi asla bırakmayan, çalışkan bir mensubu olabilir. Onu Kızılay'ın deposuna koysanız; sonsuza kadar orada iş, tasnif, dosyalama, ayırma, etiketleme, v.s. yapabilir. Fakir fukara tespiti ile görevlendirseniz; iğne deliğine girmiş olanlarını bulur, derhal yardıma bağlar.

Sorumluluk sahibi, can ciğer, çalışkan, iyi niyetli, ancak bir o kadar da titiz bir kadındır. Kendine her şeyi dert eder durur. Yengeç'in üstüne ne kadar çekilir bilinmez; ancak bunun da taliplisi diğer yükselenler gibi çok olur. Aile temsilcisi Yengeç, Başak ile birleşirse iyi eşler ve anneler ortaya çıkar.

Onu kızdırmamak daha iyidir yoksa gene de kin güdebilir.  Kızdırdıysanız Koç kadının vereceği tepkiyi beklemek yanlış olur. Hatta karakterinize göre belki de yükselen Koç'u bile aratır. Zira ne cepheye yanaşır, ne sandığa saklanır. Hem ortada hem değil, hem cevap verir, hem değil, hem savaşır hem değil; ama illaki kıstırır, kıstırır, kıstırır.

Seviyorsanız bu kadını, diğer versiyonlarıyla birlikte genel olarak illa kıstırılacaksınız demektir.

 

 
Toplam blog
: 82
: 6114
Kayıt tarihi
: 20.05.12
 
 

Hukukçu bir anne.  Hayatta her şeyin kontrol edilemeyeceğini zor da olsa öğrendim.  Hayat, kısa b..