Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Yükseliş

Fenerbahçe, son 3 maçında iyi işler yaptı. Bunda iki hafta önceye kadar eleştirdiğimiz Pereira' nın bazı doğruları görmeye başlaması da etkili oldu. Örneğin, kadro istikrarı yakalaması, doğru futbolcu tercihleri, rotasyonu daha iyi kullanmaya başlaması gibi. 

 

1-0' lar ile haftalarca idare eden, kötü oynaya oynaya kazanan ve kazanmayı alışkanlık haline getiren Fenerbahçe' de belli ki futbolcular hocaya inanmaya başladı. 1-0' lar Pereira açısından her anlamda önemli kredi oldu. Bunu şimdi daha iyi anlıyoruz. 

 

Fenerbahçe, ligde lider, Avrupa Liginde bir beraberlik ile gruptan 2., bir galibiyet ile 1. sırada çıkma ihtimali var. Şüphesiz ki kağıt üstünde gelinen nokta bir başarı. 

 

Saha içine baktığımızda, Fenerbahçe takımı halen hücumda takım olarak bilinçli hareket etme, pozisyon/gol yüzdesi ve hızlı oynama noktalarında arzu edilen seviyede değil. Öte yandan hareketlilik, fizik kondisyon, takım savunması ve kanatları kullanma noktalarında önemli mesafe alındığı da görülüyor. 

 

Sadece 2 hafta önce, sahada berbat bir takım vardı. 2 hafta sonra, alkışlanacak bir mücadele, takım oyunu ve güçlü bir defansif performans görüyoruz. 

 

Sadece 1 hafta önce sahanın formsuz futbolcuları Nani, Gökhan ve Fernandao' nun, bugün üstün performansları ile dikkat çektiğini görüyoruz. 

 

Konuyu istatistikler açısından incelediğimizde, en önemli iyileşmenin, ceza sahasına top atma, ceza sahasında topla buluşma ve pozisyon bulma istatistiklerinde olduğunu görüyoruz. Burada Alper ve Diego' nun daha fazla dikine oynama çabaları, Gökhan ve Hasan Ali' nin daha fazla hücuma çıkmaları ve Fernandao- RVP ikilisinin ileride top kayıplarını azaltmaları etkili oldu. Mehmet Topal ve Jozef ikilisinden en az bir tanesi her maç daha fazla öne çıkmaya başladı. Forvet de arkadan gelen bu destek ile daha fazla pozisyon bulmaya başladı.

 

Trabzonspor maçını başarılı bir maç olarak görmek mümkün. Öte yandan 45 dakika 10 kişi oynayan, hele de son derece formsuz ve moralsiz bir takıma, 2 golden fazla atmak gerektiği de ortada idi. Yine de Fenerbahçe sahada iyi mücadele etti. Trabzonspor' da bu mücadeleye Okay, Cavanda, Mbia ve Alper ile cevap verdi. Orta sahada müthiş sert ikili, üçlü, hatta dörtlü mücadeleler izledik. 

 

Fenerbahçe' de Pereira kendi getirdiği Jozef' e fazla şans veriyor. Oysa Ozan' ın çok daha önemli işler yapabildiği ortada. Benzer şekilde Alves' de Ba'ya tercih ediliyor. İyileşti ise Ba, daha iyi bir tercih olabilir. Gökhan' ın da ara sıra dinlenmesi ve Şener' in kaybedilmemesi gerekiyor. Nani, bu maç gerçekten müthiş etkili olsa da, maçlarda özellikle 70' den sonra düştüğünden, Volkan Şen' in daha erken oyuna alınması önemli bir avantaj sağlayacaktır.

 

Markovic' in de iyileşmesi ile Fenerbahçe müthiş zengin bir kadroya sahip olma avantajını yeniden yakaladı. İlk yarıya bu rüzgar ile girer ise, ikinci yarı daha etkili bir takım izlemek mümkün olabilir. 

 

Pereira' yı kötü futbol ve kendine has inadından dolayı nasıl eleştiriyor isek, iyileşme sağladığı konularda da takdir etmeyi bilmemiz gerekiyor. Pereira ve takım arasında iletişim, güven ve takımdaşlık konusunda da ilerleme var. 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..