Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '13

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Yüküm ekmek parası kazanmak... Ama kalbim çocuk kalbi...

Yüküm ekmek parası kazanmak... Ama kalbim çocuk kalbi...
 

Sırtımda, ekmek parası kazanmanın verdiği ağir yük, ama yüreğimde Bayram sevinci var.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı Salı günü Yurttaş Hakları Derneği Gençlik Kolları olarak 2023 adet Türk Bayrağı dağıttık...


Bu arada dikkatimizi çeken,pek çok kişinin farketmediği ya da farketmek istemediği bir durumla karşılaştık. 13-14 yaşlarında bir erkek çocuk Metro çıkışının hemen yan tarafında, sorumsuzca yere atılan atıkları toplamakta, biz ise yoldan geçen ve isteyenlere Türk Bayrağı vermekteydik. Atık toplayan çocuk, ekmek parası kazanmak için çalışıyordu. Ama sokakların ve küçük yaşta ekmek parası derdine düşmenin getirdiği olgunlukla yaşından çok önce büyümüştü. 

Ne olursa olsun, çevresindekiler ne derse desinler, sonuçta o bir çocuktu… Ve gün onun günü, Bayram onun bayramıydı. Bizden iki bayrak istedi. Büyük bir mutlulukla isteğini yerine getirdik. Aldığı bayrakları atık toplama arabasının saplarına taktı. Sonra da gururlu bir şekilde durarak fotoğrafını çekmemize izin verdi. 

Duruşuyla, gülümsemesi ile adeta “Sırtımda ekmek parası kazanmanın yükü bulunmakta. Oysa, kalbim Bayramımı dilediğimce kutlayabilmek için çarpmakta” der gibiydi.

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..