- Kategori
- Dünya Mutfakları
Yulaf ezmesi ile köfte ( Frikadeller med Havregryn )
Alıntı
200 gr tavuk kıyması
200 gr dana kıyması
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
bir su bardağı su ( 1 dl )
2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
1 tane kırmızı biber (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak
maydanoz (çeyrek bağ olabilir)
tuz
biber
sıvı yağ kızartmak için (biraz da tereyağ ilave edin)
Danimarka usulü köfte
Tavuk ve dana kıymasını iyice karıştırıp yoğurun, beş dakika derin bir kabın içerisinde dinlendirin. Daha sonra da; 2 adet taze soğan ince kıyılıp, yine ince kıyılmış bir adet taze, kırmızı biberle karıştırılacak. Tuz, karabiber, 1 dl su, 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 yumurta, 2 diş sarımsak, ince kıyılmış çeyrek demet maydanoz, yani tüm nevaleyi kıymanın içine konup iyice karıştırın. Eğer köfteler size biraz kuru gelip dağılacağını hissediyorsanız, biraz su ilavesi olabilir.
Köfteleri kızartırken sıvı yağın içine tereyağ konulması köftelerin daha da lezzetli olması adınadır.
Not: Yağdan feragat etmek istiyorsanız, fırında köfteyi nasıl kızartıyorsanız aynen kızartınız. Yanına makarna veya pirinç pilavı, ayrıca da güzel bir salata ile servis yapınız. Afiyet olsun, saygılarımla..