Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
649
 

Yulaflı kurabiye

Yulaflı kurabiye
 

Tereyağını saymazsak bu kurabiyenin hafif ve lif açısından zengin bir kurabiye olduğu söylenebilir. Ne de olsa içinde hem tam buğday unu hem de lif açısından çok faydalı yulaf var. Şeker miktarı da bana göre tam kıvamında. Bu durumda 100 gr tereyağı gözardı edilebilir diye düşünüyorum. Zaten kurabiye dediğin de tereyağsız olmaz :))

MALZEMELER:

1,5 bardak tam buğday unu

1 bardak yulaf

1 yumurta

100 gr tereyağ

3 kaşık şeker

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında tereyağ, şeker ve yumurta yumuşayıp macun haline gelene kadar parmak ucu ile karıştırılır. Daha sonra yulaf, tam buğday unu ve vanilya ilave edilerek iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları avuç içinde yuvarlanıp yassılaştırılarak 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.

Arzu edilirse içine 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ya da 40-50 gr toz haline getirilmiş fındık ilave edilebilir.

Afiyet olsun

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 52
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1814
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

39 yaşındayım. 7 yaşında bir oğlum var. Muhasebe, finans, dış ticaret işleri ile meşgulüm. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster