Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '06

 
Kategori
İlişkiler
 

Yumoş ülkesi...

Yumoş ülkesi...
 

Yumoş ülkesinde herkes çok mutlu yaşarmış. Herkes birbirine saygı duyar, birbirini dinler ve iyi davranışlar sergilermiş. Tüm Yumoş’lular dost canlısı insanlarmış. İyi duygularını sergilemekten çekinmezlermiş. Sabahları işlerine gitmek için evlerinden çıktıklarında rastladıkları komşularına mutlaka "günaydın" der ve kollarındaki sepetten birbirlerine Yumoş verirlermiş. Bütün gün Yumoş alışverişi devam edermiş. Yumoşlar yumuşacık, sıcacıkmış. Yumoş ülkesinin Huzur ve Sevinç kaynağıymış. Paylaşılan bu huzur ve sevinç sayesinde herkesin sepetindeki Yumoşlar dolup dolup taşarmış. Yumoş’lar hiç bitmezmiş.

Derken oradan geçen bir cadı Yumoş ülkesindeki bu mutluluğu çok kıskanmış. Sinirinden ne yapacağını şaşırmış. Hemen kılık değiştirmiş ve evinden işine gitmek üzere arabasına binen bir Yumoş’luyla konuşmaya başlamış. Adam hemen sepetinden bir Yumoş vermiş ve kötü kalpli cadının sorularını yanıtlamaya koyulmuş.

- Neden bu Yumoş’ları birbinize veriyorsunuz?

- Çünkü sevgimizi bu şekilde ifade ediyoruz.

- Ya sana karşılığında Yumoş vermezlerse.

- Olabilir. Kimse bana Yumoş vermek zorunda değil. Biz sadece mutlu olmak için, mutlu edebilmek için Yumoş veririz.

- Peki ya elindeki Yumoşlar bir gün biterse?

- Bilmem… Orasını hiç düşünmedim ki.

Bu arada bizim cadı elindeki Yumoşun hemen bir taklidini yapmış. Sahte Yumoş daha parlak, daha güzel görünüyormuş. Bunu alan Yumoş’lu yoluna devam etmiş. O gün bu Yumoş’u arkadaşlarından birisine sevgisi karşılığında vermek istemiş. Yumoşu sevgiyle kabul eden arkadaşı birden irkilmiş. Çünkü bu Yumoş eline batmış ve canını çok yakmış. Hiç de sıcaklık ve huzur vermiyormuş. Bir türlü başına gelene inanamamış. Dostuna içten içe çok sinirlenmiş. Ama güveni bir kez temelinden sarsılmış.

Kötü kalpli cadı zaman içinde sahte Yumoş’larını büyük bir zevkle dağıtmaya başlamış. İşi bitince de Yumoş ülkesinden ayrılmış. Geri döndüğünde gördüğü manzara onu çok mutlu etmiş. Artık kimse birbirine iyi davranmıyor ve Yumoş vermiyormuş. Gerçek Yumoşların sayısı oldukça azalmış çünkü insanlar sahte Yumoş’lar yüzünden, gerçek Yumoş’ları sahte zannedip onları da sepetinde istemiyormuş. Gerçek Yumoş’lardan da korkar hale gelmişler. Artık Yumoş ülkesinde kimse birbirine güvenemez olmuş.

Bunu fark eden Yumoş ülkesinin ileri gelenleri tüm sahte Yumoş’ları toplatmış ve yok etmiş. Şimdi tüm Yumoş’lular ellerinde kalan son Yumoş’larla yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor.

Eğer Yumoş ülkesine siz de bir gün giderseniz, kötü kalpli cadının izlerine mutlaka rastlarsınız. Size bir Yumoş veren olursa onu geri çevirmeyin. Çünkü o Yumoş gerçekten çok değerli.

 
Toplam blog
: 86
: 3134
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

Marmara İng. İşletme mezunuyum. Pazarlama bölümünde uzmanlaştım. Reklamcı olmak istiyordum. Olmad..