Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Yumruk yumruğa…

Yumruk yumruğa…
 

Ahmet Türk’e Samsun’da atılan yumruk olayını günlerdir yazılı ve görsel basından izliyoruz. Konu hakkında yazmayan, yorum yapmayan kalmadı. Siyasiler “geçmiş olsun!” kuyruğuna girdi. Başbakan bile 18. kez gittiği ABD’ den geçmiş olsun dileklerini iletti… Emniyet görevlileri görevden uzaklaştırıldı, Samsun Emniyet Müdürü merkeze alındı…

Her olayda olduğu gibi BDP’ liler, bu olayı da kullanmakta ve mensuplarını kışkırtmakta gecikmedi. O.Baydemir yine küfür etti; “Alçak ve ş...sizlere bakmıyorum arkasındaki köklerine bakıyorum." dedi. Daha önce de devlete hakaret eden Baydemir bu kez de bir millete ve köklerine hakaret etti…

BDP’ li Sırrı Sakık; "aynı yumruğu sizinkiler de yiyecek” dedi…

Ve… Düğmeye basıldı… Misilleme olarak Samsun’da polis ekibi tarandı, iki polis şehit edildi. Şırnak’ta askeri araca saldırıldı. Biri ağır iki asker yaralandı. Ağır yaralı yüzbaşı daha sonra hastanede şehit oldu. Batman’da çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, üç asker yaralandı. Ülkenin dört bir yanında olaylar çıktı. Belediye otobüsleri yakıldı, taş atan çocuklar yine güvenlik güçlerine saldırdı. BDP’ liler tarafından kadınların ağırlıkta olduğu protesto yürüyüşleri ve oturma eylemleri düzenlendi… Yine BDP’ li vekiller, “atılan yumruk Kürt halkına atılmıştır” diyerek ne yazık ki olayları yatıştıracaklarına kışkırtma yolunu tercih ettiler.

Olay basında o kadar abartıldı ki sanırsınız Ahmet Türk yumruk yiyen ilk siyasetçi olarak tarihe geçti. Oysaki daha önce Süleyman Demirel ve Mesut Yılmaz’da yumruk yiyen siyasilerdendi. Hatta şimdi Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri olan eski CHP’ li Mustafa Sarıgül’ün, partidaşı Ateş Ünal Erzen’e attığı yumruğu hâlâ hatırlarım… Yabancı ülke siyasileri de zaman zaman saldırıya uğrayabiliyor. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin de aldığı yumruk sonucunda dudağı patlamıştı… ABD Başkanı Bush’a fırlatılan ayakkabılar da unutulmamalı… Sonuçta bu örnekler de gösteriyor ki her siyasinin saldırıya uğrama ihtimali her zaman mevcuttur. Önemli olan bu saldırıların zamanında engellenebilmesi ve yeterli önlemlerin alınabilmesidir.

Ahmet Türk’e yumruk atan vatandaş bu eylemi bireysel mi gerçekleştirdi yoksa arkasında bir örgüt mü var araştırmaları yapılırken bir yumruk haberi daha aldık. Bu sefer yumruğu yiyen AKP’ li Enerji Bakanı Taner Yıldız’dı…

Bakan’a yumruk, bir şehit cenazesinde atılmıştı!..

Şimdi BDP’ lilere sormak gerek: Acaba Taner Yıldız’a atılan yumruk hangi millete atılmış oldu? Neden bu yumruk sonucunda AKP mensupları sokaklara dökülmedi? Daha önce CHP lideri Deniz Baykal’da yumurtalı ve taşlı saldırıya uğradı. Üstelik Van’da ki taşlı saldırının AKP’ lilere kadar uzandığını ispatlayan CHP mensupları neden sokağa dökülmedi? Neden AKP’ lilere saldırmadılar? Ayrıca Deniz Baykal’ın uğradığı bu saldırılar sonucunda hiçbir siyasi, “ geçmiş olsun!” kuyruğuna girmediği gibi, olay basında da çok fazla yer bulamadı…

El cevap; Çünkü Ahmet Türk ve BDP ‘nin bir görevi var… Ve bu görevin ne olduğunu Türkiye ile birlikte tüm dünya biliyor… Ve bu görev için her yol mubah… Ele geçen her fırsat değerlendirilmeli…

Burunları kanasa tüm dünyayı ayağa kaldırıyorlar… Ve bunda da başarılı oluyorlar. Mecliste yirmi vekile sahip BDP sanırsınız ki iktidar partisi… Tüm Kürt kökenli vatandaşlarımızı temsil ettiğini iddia etmesine rağmen gerçekte yapılan araştırmalar bunun gerçek olmadığını da gözler önüne seriyor. Ancak ne yazık ki bazı siyasiler ve medya mensupları sayesinde dünya BDP’ nin etrafında döndürülüyor…

***

Her şeye rağmen tüm bu olaylar göstermektedir ki Türk Milleti hâlâ sağduyusunu korumaktadır. Kışkırtmalara kanmamaktadır..Saldırılar bireysel bir öfke sonucunda gerçekleşmiştir. Bazı çok bilmişlerin ahkâm buyurdukları gibi “Küçük bir Ogün Samast” olayı değildir. Halk her ne kadar soğukkanlılığını muhafaza etmeye çalışsa da münferit olaylar ister istemez meydana gelmektedir. Buna en büyük neden ise Şehit cenazeleridir!..

Ahmet Türk’e atılan yumruğun, BDP’ nin bölücü terör örgütü ile olan bağlantısını açıkça ortaya sermesi ve siyasi kanadını oluşturması sonucunda her fırsatta İmralı’daki mahkûmu adres göstermesinin yarattığı bireysel bir öfkenin yansımasıdır diye düşünüyoruz. Molotof kokteyli ile yanan Serap’ın ve arka arkaya gelen şehit cenazelerinin, belediye otobüslerinin içindeki masum insanlara otobüsleri yakmak suretiyle yapılan saldırıların yarattığı bir infial olarak algılıyoruz.

Bakan Taner Yıldız’a ise bir şehit cenazesinde yumruk atılmıştır. Arka arkaya gelen şehit cenazeleri halkta öfke yaratmaktadır. Bireysel bir tepki olduğu açıktır.

Ümidimiz bu saldırıların bireysel olarak kalması ve tekrarlanmaması yönündedir. Şiddet bugüne kadar hiçbir soruna çare olmamıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türk Milleti’ni temsil etmek üzere seçilen siyasilere çok iş düşmektedir. Özellikle BDP’ li vekillerin ve diğer yöneticilerin halkı kışkırtıcı söylem ve eylemlerden kaçınmaları gerekmektedir. Her fırsatta İmralı’yı adres göstermekten vazgeçmelidirler. Ağızlarından çıkacak her söz düğmenin basılmasına neden olmaktadır. (Bundan çok da rahatsızlık duyduklarını görmedik!)

Tahriklere kapılmayan Türk Milleti yine yüceliğini göstermiştir. Buradan siyasilerin almaları gereken ders çok önemlidir. Hiç kimse kendisini kandırmasın!

Türk Milleti oynanan bu oyuna kanmamaktadır!

Türk Milleti’nin bu sakin ve olgun tavrı, kardeşçe bir arada yaşamaktan asla vazgeçmeyeceğinin, asıl yumruğun demokratik bir seçimde, sandıkta atılacağının bir göstergesidir!

Sessizliği bundandır!

Umarız iyi anlaşılmıştır!

Tülay Hergünlü

İstanbul, 20.04.2010

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..