Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Yumrukçuların özellikleri

Samsunda, kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e e bir yumruk atılıyor. Ardından ‘Keşke yapmasaydım’ cevabı geliyor.

Kayseri’de bir öğretmen Bakan’a yumruk atıyor. ‘Keşke atmasaydım’ diyerek özür diliyor.

Samsundaki yumruk atanla Kayseri’deki yumruk atanın özellikleri ne? İkisi de öfkelerine hâkim olamazlarmış.

Samsun ve Samsundaki olay çokça tartışıldı konuşuldu. Biz şimdi Kayseri’ye dönelim.

Bakana yumruk atan öğretmenin mazisine bakın, adam sanki tam bir militan. Öğretmenlikten başka her şeyi iyi biliyor. Zaten ülkemizde asıl sorun da bu. Kendi işinden yani ücret aldığı, yani ekmek yediği işten başka her şeyi iyi bilmek… Bu da öyle birisi. Yumrukçu öğretmen mesleğine gelince bol bol öğrenci dövüyor, velilerle tartışıyor. Okul idaresiyle iyi geçinemiyor. Annesinin ifadesine göre yatıştırıcı haplar da kullanıyormuş. Yakınları psikolojik sorunlarının olduğunu söylüyor. Zaten okul idaresinin beyanı da bundan farklı değil. Yani bu adam böyle işlere müsait birisi. Yaptıkları yapacaklarının teminatı bir anlamda. Yani ben yeri gelince şunları yapabilirim sinyalini yıllar öncede vermiş. Bakan’a bir yumruk attı ve olay bitti. Şimdi o attığı yumruğun hesabı soruluyor. Ya bugüne kadar attıklarının kırdıklarının döktüklerinin hesabı ne olacak? Böylelerine böyle olaylarla gündeme gelinceye kadar sabredilecek mi? Benzerleri yok mu? Çoook hem de çok fazla. Dilerim bu olay ders olur. Her nerede böyleleri varsa testi kırılmadan önce tedbir alınır da daha fazla huysuzluk yaparak can yakmazlar. Üstelik birilerini de mağdur etmezler.

Ha bir şey daha. Memleket sevgisi varmış Geç bunları geç. Kimse kendi bozuk psikolojisini o saf temiz berrak memleket sevgisiyle karıştırıp ta bulandırmaya kalkışmasın. Memleket sevgisi olan memleketinin insanına, yargısına, emniyetine, örfüne-edebine adabına saygı gösterir… Yapılan taşkınlık, kendini bilmezlik ne zamandan beri memleket sevgisi oluyor. Kır, dök, dağıt sonra keşke yapmasaydım diyerek özür dile. Bak şimdi ben de öfkelenmeye başlayacağım işte. Neyse bugünlük bu kadar yeter.
 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..