Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '12

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yumuşacık ayaklar

Yumuşacık ayaklar
 

Sindirella olmak zor değil


Sizi bir ömür boyu taşıyan ayaklarınıza gereken önemi veriyor musunuz? Unutmayın kışın önemsemediğiniz ayaklar yazın, açık ayakkabılarla görücüye çıkıyor.

Sizce bir insan hayatı boyunca toplam ne kadar yürüyor? Ben söyleyeyim. Dünyanın ekseni etrafında yaklaşık 4 kez dolaşacak kadar. Şaşırtıcı görünse de bu bir gerçek…

Bu uzun yol boyunca bizi taşıyan ayaklarımız için ne yapıyoruz? Çoğu zaman hiç…

Yazın açık ayakkabılarla nefes alan ayaklarımızı kışın kapalı ayakkabıların, rahatsız botların ve çorapların içinde unutuyoruz. Oysaki bizi daha uzun yıllar taşıyacak olan ayaklarımız güzel bir bakımı hak ediyor. İşte bakım tarifimiz:

Mis kokan bir ayak banyosu

Sadece yorgun ayaklar için değil, sertleşen derimiz içinde mükemmel bir seçimdir. 37 derecelik bir suya 5 damla lavanta yağı, bir bardak süt, (deriyi yumuşatmak için)5 damla badem yağı(terlemeye karşı) ve limon yağı damlatabilirsiniz.

Sert Topuklar

Ayakların maruz kaldığı basınç sonucu nasırlaşmadan kaynaklanır. Bu nasır her ne kadar koruyucu bir tabaka olsa da kalınlaşıp çatladığında acı verebilir. Topukları her banyodan sonra ponza taşı veya topuk zımparası ile ovmayı ihmal etmemeliyiz. Böylelikle parlak ve yumuşak topuklara sahip olabiliriz. (Bazı markaların peelingli kremlerini de kullanabilirsiniz)

İdeal görüntü

Çok kısa kesilen veya fazla uzun bırakılan tırnaklar, tırnak etine batarak problem yaratabilir. Bu yüzden düzenli olarak normal boyda kesilmeli ve törpülenmelidir. Tırnağınızı keserken boyunu derinin bittiği yerden sonra birkaç milim beyaz tabaka görünecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Şefkatli Bakım

Bakımınızın üçüncü adımından sonra artık ayaklar için üretilmiş herhangi bir marka yumuşatıcı kremi uygulayabiliriz. Bolca sürülen kremden sonra ayaklar pamuklu bir havlu veya streç film ile sarılır. En az 10 dakika bekledikten sonra ayak masajı uygulayarak bakımımızı tamamlayabiliriz.

Büyüleyici Ojeler

Sıra geldi ayaklarımızı muhteşem renklerle ödüllendirmeye, tabi oje sürmek renkleri seçmek tamamen size kalmış. Ama eğer oje sürüyorsanız ilk katında parlatıcı kullanmak hem tırnaklarınızı güçlendirir hemde ojenin daha parlak görünmesini sağlar.                                                                               

 
Toplam blog
: 24
: 791
Kayıt tarihi
: 23.10.09
 
 

İstanbul'da yaşıyorum. Bilgisayar Eğitimi veren bir firmada satış ve organizasyon görevi yapıyoru..