Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Yunan Adalarının en güzeli Mikanos

Yunan Adalarının en güzeli Mikanos
 

Mikanos Kliseleri


Tatil kasabası tanımına tamamen uyacak bir yerleşmedir. Gece hayatı çok hızlı,farklı  gündüz hayatıysa bir o kadar karışıkdır. Mimarisi, gayleri ve partileriyle ünlenmiş Mikanos aradığınız herşeyi bulabileceğiniz bir ada.

Gündüz kıyafet zorunluluğunun olmadığı sahilleriyle ünlü adada 1.60-1.80 euro karşılığında istediğiniz kumsala gidebilirsiniz. Otobüsler her 30 dakikada bir merkezden kalkar. Şezlong almayacaksınız ödeme yapmanıza gerek yok. Super paradise beach gaylerin ağırlıklı olduğu bir sahil olduğu için paradise beach' i tercih edebilirsiniz. Bayanların üstsüz dolaşması erkekleri heyecanlandırmasın. Bayanların yaşları 18 den başlar 78 e devam eder. Bazen görmek istemeyebileceğiniz sahneler de karşılaşabilirsiniz. Aynı şekilde anadan doğma yatan bayları da görmek beklentilerinizi boşa çıkarabilir. Ama yine de sizin şansınıza kalmış...

Adada çok sayıda taverna var. Müzik, ışıklandırma ve renkler çok hoş. Uzo ve meze hoş sohbetlere sebep olabilir. Bunun dışında beach partileri ve striptease klüpleri de var. Gay barlar da çok sayıda. Fiyatlar diğer adalara göre daha pahalı.

Küçük Venedik denen bölge de daracık taş sokaklar, beyaz duvarlar ve maviye boyanmış ahşaplar sizleri karşılar. O kadar çok şapel vardırki, hangisinin fotoğrafını çektiğinizi karıştırabilirsiniz. Şapeller bir oturma odası kadar küçük. Kıyı kısmında Venedik' i andıran mahalle fotoğrafçıların uğrak yeri. Biraz daha tepeye yöneldiğinizde yel değirmenlerini görürsünüz. Burası kasabaya hakim bir bölgedir. Bölgenin mimarisi sizleri kendine aşık eder.

Arkeolojiyle aranız iyiyse mutlaka motorla Delos' a geçmelisiniz. Sabah saatlerinde bir kaç tane sefer var. Eğer birden çok gün adada konaklayacaksınız bu fırsatı kaçırmayın.

Mikenos dolu dolu 24 saat geçireceğiniz hatta 25. saati zorlayacağınız bir destinasyon. Tatilde yapılacak herşey burada sizi bekliyor. Yel değirmenlerinden küçük Venedik' e baktığınızda esen rüzgar ruhunuzu okşuyor. Ada şehir yaşantısından uzağa her çeşit özgürlüğe atılan bir adım gibi..

Daha fazla resim ve diğer destinasyonlar: http://emirergin.blogspot.com

 
Toplam blog
: 56
: 1239
Kayıt tarihi
: 14.11.11
 
 

30 ülke ve yüzlerce şehir gezisi için tatiliyet İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Tarih bölümü, ..