Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Yunanistan, Fenerbahçe ve Inter

Futbolda kazanmak her zaman icin ilk sirayi almistir. Kazanmak ama nasil kazanmak? Kimi göze hos gelen görsel yönü güclü oyun ile kimide görüntüyü önem vermeyen bir stil ile. Yunanistan Avrupa sampiyonu olurken ikinci metodu denemisti yani kazan ama nasil kazanirsan kazan. Göze kötü gelmis, insanlar bunalmis onlar icin önemli degildi. Hedef ilk olarak bir üst tura cikmakti ve ciktiklarinda buna kendileride inanamamisti. Herkes ilk turda elenir derken onlar yine ayni stilde devam ettiler ve finale kadar geldiler. Herkesin yine o ana kadarki ortak fikri cekirge cok atladi bu sefer kesinlikle atlayamayacak seklindeydi ama cekirge cekirgeligini yapti ve yine sicradi sampiyon oldu. Kimsede bir daha o sampiyonayi hatirlamak istemedi. Zevksiz, bunaltici, görselligi ve heyecani eksik sampiyonayi. Peki Yunanistan neden böyle oynamisti? Çünkü gücü o kadardi ve yapabilecegi o kadardi daha fazlasini istemek hata olacakti.

Inter, İtalya ligi sampiyonu ve son yillarin en iyi kadrosunu kurdu. Basina da dünyaca ünlü teknik direktörü getirdi. Hedef sampiyonluk ve uluslararasi arenada daha ileriye gitmekti. Inter bugün İtalyanin Barcelona'si gibi bir takim hüviyetinde. Yari finak maclarina bakilarak aldanmamak lazim cünkü inter italyada farkli oynuyor yada rakip barcelona olana kadar yine farkli oynadi. Peki barcelona maclarinda neden tutuk, defansa yatmis, agresif ve savunmayi düsünen tarzda oynadi? Cünkü öyle oynamasa biliyorlarki barcelona karsisinda tutunamayacaklar. Sonuc Inter gücünün farkinda ve her zaman olmasa dahi gerektiginde kati savunma yapabilecegini gösterdi. Inaniyorumki final maci böyle olmayacak.

Fenerbahce, kadrosu itibari ile Türkiye liginin en güclü kadrolarindan biri ama Inter misali yerine Yunanistan misali gibi oynuyor. Yani İnter gibi gerektiginde degil her zaman ayni sekilde oyun oynuyor ve dikkat edin Yunanistan teknik direktörü ve Fenerbahce teknik direktörüde alman. Sistem ayni sistem önce gol yeme sonra usta ayaklar ile bir tane atarim düsüncesi. Oysa Fenerbahce'den beklenen derbiler haric hep rakibin üstüne giden bir ekip olmasi, farkli kazanmasi ve göze hos oyun oynamasi. Yoksa Fenerbahce'yi Fenerbahce yapan özellikleri kaybolur. Sirf kazanmak ugruna tatsiz tuzsuz maclar izlettirmesi kendi seyircisinin yanisira anadoludaki seyircilerindede azalmalara sebebiyet verir.

3 örnek 3 takim 3 üde basarili ve savunma yaparak basarili oluyorlar. Birincisi hep savunma (Yunanistan), ikincisi gerektiginde savunma (Inter) ücüncüsü ise orta sahada top cevirme ve gol bulunca kapanma (Fenerbahce). Her 3 takimda bu sekilde oyunlari ile zevk vermiyorlar ve her 3 takimda bu oyunlari ile kazanacaklari kupalar pek hatirlanmayacak.

 
Toplam blog
: 26
: 2181
Kayıt tarihi
: 24.03.10
 
 

Ege üniversitesi mezunuyum, Su anda yurtdışında yasiyorum. İlgi alanlarım Futbol, Kültür ve siyas..