Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '17

 
Kategori
Güncel
 

Yunanistan, İzmiri işgale girişirse kimler karşı koyacak?

Yunanistan, İzmiri işgale girişirse kimler karşı koyacak?
 

internetten alınmıştır


Bugün, FETÖ hainlerini ve öteki Türkiye düşmanı teröristleri bağrında besleyen Yunanistan, yeniden İzmiri işgale girişirse bu işgal girişimine karşı kimler savaş verecek?

Bu nasıl soru, demeyin!...Bir kere Yunanlıların şu alçak FETÖ girişiminden sonra, Türkiyenin askeri açıdan zayıfladığını görünce ciddi ciddi savaş planları yaptığı, ancak kendi ekonomilerinin berbatlığı yüzünden vazgeçtikleri ortaya çıktı...Yani, ülkemizdeki sular uyusa da düşman uyumuyor!

Ne var ki, böyle hesaplar içinde olmak Yunanlıların hakkıdır...Bir önceki "Zavallı Yunanistan" başlıklı yazımda da belirttiğim gibi, Yunanistan asla Türkiye'ye dost olmamıştır, olmaz...Sadece, korku belası dostmuş gibi görünür...Ama bizim için bu sorun değil!

Bizim için asıl sorun, içerdeki çarpılmış kafa yapılarıdır...

Yunanlıların İzmiri ilk işgalinde kimler onları alkışladı, kimler İzmirin Kordon'unda onları büyük coşkuyla karşıladı?

Bildiğimiz kadarıyla, o zaman İzmir nüfusünün büyük bir bölümünü oluşturan Rumlar, Yunan askerlerini bayraklarıyla karşılamıştı...İçlerinde "Türkler" de var mıydı, bunu bilmiyoruz!

Ancak, şu son yıllarda Türkiye'deki "muhalif" bazı yapılar, Tayyip Erdoğan şahsında mevcut iktidarı yıkmak için medya yoluyla işlene işlene belli bir kıvama getirildi.

Ne yazık ki, bu kıvam; "Tayyip Erdoğan'ı düşürecek herkesle ittifak yapabiliriz" kıvamıdır...Yerli, yabancı; dost, düşman hiç farketmiyor...Türkiyedeki siyasi iktidarı düşürecek herkes bu zihniyetin yardımını görmeye adaydır.

Bu zihniyet, bana yol lazım değil, köprü lazım değil, metro lazım değil, ekonomi lazım değil, yerli silah sanayi, uçak, helikopter lazım değil, ben bütün bunlarsız yaşarım, yeter ki sen başımdan git ve nasıl gidersen git zihniyetidir.

Genelkurmay Başkanımızın, Yunanistanın yeniden yeşeren kötü emellerine karşı bir uyarı olması için Kardak kayalıklarını ziyaretine karşı çıkmak da  bu zihniyetin alameti farikasıdır...Güya Genelkurmay başkanı referandumda Evet çıksın diye Kardak kayalıklarının etrafında tur atmış!!

Bu ciddiyetsizlik, bu pespayelik Türkiyedeki bazı siyasilerin ağzından çıktıkça Türkiye'ye zarar vermeye devam ediyor...Çok defa yazdığım gibi, dışarıya karşı bizi zayıf gösteren asıl etmen budur...Emperyalist güçler daima içerden müttefikler bulabilmektedir.

Türkiye bu sorunlarını aşacaktır...Bunun için daha güçlü bir bünyeye, daha sağlıklık bir idari yapılanmaya ihtiyaç vardır...Güçlü bünyeler, içerden veya dışardan gelebilecek zararlılara karşı dayanma gücü olan bünyelerdir.

Bugün Türkiye üzerinde oynanan oyunların esas hedefi de bu güçlenmeyi durdurmak, Türkiye'yi her zamanki gibi her an hasta edilebilecek bir zaafiyet içinde tutmaktır...Onlara böyle alil(hastalıklı) bir Türkiye lazımdır çünkü...

Gündemimizdeki Anayasa değişikliğine kimler karşı duruyor iyi bakın...Özellikle dış dünyadan karşı duranların ne zaman hangi tarihte bize "dost" olduklarına da iyi bakın...

Bu Anayasa değişikliklerine "evet" diyecek insanları aşağılayan, onlara en adi küfürler eden kalemşörleri de iyi tanıyın...Bu adamlar ki, ömürlerinde ne İzmiri işgal eden Yunan'a, ne İstanbulu işgal eden İngilize, ne de bugün Türkiye'yi hedef almış teröristlere böylesine hakaret dolu yazılar yazmışlardır.

Her fırsatta, her demokratik oylamada halkımız bölmeye çalışan yerli yabancı fitne odaklarına karşı çok dikkatli olmak zamanıdır...Bunun yolu da birbirimizi sevmek; farklı kanaatlerimize saygı duymakla olur.

Eğer aradığınız gerçek dostsa, düşmanın okunu takip edeceksiniz: Düşmanın oku nereye doğru gidiyorsa, asıl "dost" ordadır...Bunu aklınızdan çıkarmayın!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..