Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '15

 
Kategori
Güncel
 

Yunanistan 12 adayı bizim cingözlere satsın…

Yunanistan 12 adayı bizim cingözlere satsın…
 

Seçim öncesi vaatlerle Başbakan olan Çipras, şimdi kara kara düşünüyor.


Yunanistan’ın durumu herkesçe  biliniyor. Adamlar iflasa gidiyorlar. Borçlarını ödemeyeceklerini bildirmişler. Başbakan Çipras, Yunan halkına “Kemer sıktırmayacağız” vaadiyle iktidara geldi. Ama ekonominin kuralları var. Gelirinden fazla harcama yaparsan sonunda iflas bayrağını çekersin. Çipras şimdi sözünü yememek için, referanduma gidiyor. Halk kemer sıkmayı göze alırsa istifa edeceğini söylemiş.

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de Yunanistan’ın borcunu biz ödeyelim demiş. Bankacılıktan bilirim, iflas etmek üzere olan birine bankalar kurtarmak için daha fazla kredi verirler ancak, bir zaman sonra, o firma yine de iflastan kurtulamaz. Olan bankaların paralarına olur.

Kredi vermek için ise teminat almak gerekir. Eskiden bizim olan 12 adayı bize ipotek edebilirler mesela. Borçlarını belli bir vadede ödeyemezlerse adalar bizim olur. Zaten o adalar bizim değil miydi?

Onun için adalara bir ekspertiz yaptırmak gerekir. Ama ülke olarak o kadar parayı bağlamamız bizim ekonomimizi de etkiler.

Bunun için benim bir teklifim var. Ülkemizde zengin çok nasıl olsa. Hele 2002 den sonra zenginler oldukça çoğaldı. Bu bakımdan o adaları bireysel olarak satın alabilirler. Örneğin Erdoğan, iki oğluna ve iki kızına birer ada alabilir.

17 Aralık bakanları da birer ada alsalar. Sekiz ada gitti bile. Eee, bir de milletin orasına burasına koyan müteahhitler de birer ada alsa, tamam işte Yunanistan kurtuldu…

Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..