Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Yunanistan’ın fazla bilinmeyen kaçış noktaları

Yunanistan’ın fazla bilinmeyen kaçış noktaları
 

Spetses Adası


Komşunun hareketli yaşamıyla hayatımıza giren Mykonos, romantizm kokan Santorini, feribotla rahatça kendi sınırlarımızdan ulaştığımız Rodos, Ayvalık’tan bakılınca evleri seçebildiğimiz Midilli derken Yunanistan’ı küçük çapta bir adalar ülkesi olarak anmaya başlasak yeridir.  Bu kez sizlere Spetses’in faytonlarla nostaljik bir görünüm kazanan ada yaşantısından, tertemiz plajlarından, turkuaz mavi koylarından bahsedeceğiz.

Atinalı varlıklı ailelerin en sevdiği ada Spetses aynı zamanda Avrupa’nın jet sosyetesinin de en sevdiği tatil rotalarından biri. Birbirinden güzel bakir koyu bu adayı tekne sahipleri ve mavi yolculuğu sevenler açısından da vazgeçilmez kılıyor.

Öncelikle adaya ulaşımdan bahsedelim. Spetses Adası’na Atina’dan yaklaşık iki buçuk saatlik bir vapur yolculuğu ile kolayca gidebilirsiniz. Zaten İstanbul’dan Atina’ya THY, Olympic Airways ve Pegasus’un her gün direkt uçuşları var. Spetses’i cazip kılan bir başka özelliği kesinlikle adada özel arabalara izin verilmemesi. Ada içinde bol bol fayton, bisiklet ve motosiklet göreceksiniz.  Adanın çevresini bisikletle turlarken kendinizi romantik bir film sahnesinde gibi hissedebilirsiniz. 26 kilometrelik özel bisiklet yolunda Argosaronikos Körfezi’nin eşsiz manzarası size eşlik ederken, sık sık durup fotoğraf çekeceğinize eminim. Sualtı yaşamını merak ediyorsanız, adadaki dalış okuluna kaydolup buradan dalış dersleri ve dalış sertifikası alabilirsiniz.

Peki, adanın güzel koyları? Adanın en popüler plajlarından Agia Marina ve Scholes hem hareketli hem de şezlong ve şemsiye gibi sizi rahat ettirecek donanıma sahip. Hem şezlong hem de sakinlik isterim diyorsanız Vrellos ve Agioi Anargyroi bizim önerdiklerimiz. Adanın en popüler koyu Zogeria özellikle Spetseslilerin en sevdiği plaj. Üstelik sahilde yer alan tavernada oturup, güneşi batırabilir, kadehinizi masmavi gökyüzüne kaldırabilirsiniz. Bu plaja giderken kendi hasırınızı ve katlanabilir sandalyenizi yanınıza alın. Şehrin merkezine yakın olmasına rağmen şaşırtıcı bir şekilde sakin olan Ligoneri; doğal gölgelik yapan çam ağaçları, berrak masmavi deniziyle sessiz bir deniz keyfi arayanlar için harika. Agios Mamas sahili de Ligoneri gibi şezlong veya şemsiye hizmetinin olmadığı bir plaj ama sahilin hemen gerisinde barlar, tavernalar ve mini marketler yer alıyor.

Spetses’te ne yiyelim, nerede yiyelim diyorsanız işte size birkaç öneri:

Güzel bir balık yemeği için Taranas'ı denemelisiniz. Yalnızca adanın değil Yunanistan'ın da en beğenilen balık tavernalarından biri olan Patralis'e mutlaka gidin. Mezeleri ile adından söz ettiren Pachni, bizim bir diğer önerimiz. Spetses'in güzel manzarasını seyretmek ve Yunan şarabının tadına varmak için biz Balcony Wine Bar'ı tercih ettik. Unutmadan, Spetses'in simgesi badem ezmeli un kurabiyesi “amygdalota”nın en iyisini, Klimis ve Politis pastanelerinde yiyebilirsiniz.

Spetses hakkında detaylı bilgi için tıklayın! 

 

 

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..