Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Yunanistan savaş istiyormuş!

Yunanistan savaş istiyormuş!
 

Yunanistan savaş istiyormuş!


Ne kadar zengin olursan ol. Yiyebileceğin kadar yersin. Denize testiyi daldırırsan alabileceği kadar su alır.

Ekonomisi ve işsizlik oranı yüksek olan ülkeleri yönetenler, savaş diyerek kendi koltuklarını kurtarma derdine giriyor. Örneğin Rusya, Ukrayna, Türkiye, Suriye, Ermenistan, Yunanistan vs.

Yunanistan ülkesindeki ekonomik krizi atlatmak için Türkiye'ye saldırma isteğinde ve bunun sonucunda TÜRK ASKERİ karşılık vererek Selanik'e TÜRK bayrağını dikecek. Aynen Kıbrıs'a girdiğimiz gibi. Bir daha da çıkaramayacaklar.

Türkiye'de binlerce Yunan vatandaşı yaşıyor. Yunanlılar hangi savaşta, hangi zaman da bize iyi niyet beslediler? Ben öyle bir tarih hatırlamıyorum. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu fırsat bilip yararlanmaya çalışan, iştahı kabaranlar elbet bugünler de geçer / biter.

Sinir sistemimiz bozuk. Bir avuç kadarsınız, geçmişiniz belli, battınız paranız yok. İç savaş asıl siz de. Sefillik içinde yaşıyorsunuz.

Yunanistan'a yolunuz düşerse durumlarını görebilirsiniz. Yanlarında Kıbrıs Rum kesimini de batırdılar. Sefalet içindeler. AB'nin arkalarında olmaları bir şeyi değiştirmez. Çünkü AB Yunanistan’ın bir yere kadar arkasında durur. Türkiye'yi karşısına almayı bu günlerde de asla istemez. Malum toplama kampıyız ve bize muhtaçlar. En azından köprüyü geçene kadar.

PPP (purchasing power per capital) ve convertibilitel vergi nizannameleri baz alındığında Türkiye'deki 360 Euro'nun (asgari ücret) Yunanistan'daki 590 Euro'dan (asgari ücret) daha fazla yaşam olanağı sağladığının göstergesi bir beyanat. Orada ekmek, sebze ve meyve ne kadar? Ulaşım, ev kiraları ne kadar? AB standartlarında vergilendirme ve işçilik de pahalı olduğundan bu fiyatlara da aynı şekil de yansımıştır. Yunanistan'da krizden önce 50 bin Euro olan evler şu an 18 bin Euro'ya alınabiliyor. Yunan emlakçıları da evler satılsın diye komisyon almayarak alımı daha da ucuza getiriyor.

Yunanistan yönetimi Avrupa'nın her dikta ettiği Kanunları çıkarmaya devam ettiği müddetçe problemleri bitmez. Çok faizle aldıkları kredileri ödeyemeyen bir durumdalar. Ve sadece onlar değil diğer akdeniz ülkeleri ve yine AB'nin durumu genel anlam da kötü.

12 adaların elimizden çıkışıyla Ege'de olası bir savaş halinde Yunanistan bizden stratejik anlam da üstünlük sağlar. Düne kadar Türk bayrağı dalgalanan Adalar da bugün Yunanistan bayrakları dalgalanıyor.

1920'de insanlarımız onuru, şerefi, vatanı, milleti için çoçuğundan, gencine, yaşlısından, kadınına kadar gerekirse canını vererek vatanını, milletini korudu. Ne yapalım şimdi yıl 2016 diye,  Vatanımızdan, toprağımızdan vaz mı geçelim? Vatan toprağının her zerresi namustur. 1920'de Yunanı denize döken o neslin devamı olarak bugün 2016'da aynı duyguları yaşamaktan kendi adıma gurur duyarım.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..