Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Yunanistan Seçim Anketleri moral verdi.

Yunanistan Seçim Anketleri moral verdi.
 

Geçen hafta da Euro bölgesi kaynaklı kaygılarla satış ağırlıklı bir hafta geçirdik. İMKB haftalık bazda en çok düşen borsalar içerisinde yer aldı. Çarşamba ve Perşembe günü belirgin olarak dış piyasalardan ayrışan İMKB’de ki negatif ayrışmanın nedeni sorgulanırken, haftanın son işlem gününde Citigroup dan gelen 404 milyon AKBANK hissesini borsada 5,2 – 5,5 fiyat aralığında satacağı haberiyle anlamış olduk.

Bugün ABD’de tüm piyasalar kapalı olacak, gün içerisinde Avrupa tarafında gelecek haber akışı ve İtalya’da saat 12.00’da yapılacak üç tahvil ihalesi takip edilecek. Yarın ise içeride TCMB Para Politikası Kurulu Toplantısı yapılacak olup, faiz oranlarında bir değişikliğe gidilmesi beklenmezken munzam karşılıklarda döviz oranının arttırılması bekleniyor.

Bugün ve bu hafta vadeli ve spot tarafta farklı fiyatlamalar görebiliriz. Bunun nedeni, bugün temettü dağıtacak GARAN ve PETKM hisselerinin endekse yapacağı -250 puan civarı etkisi ve hafta boyunca diğer temettü ödemelerinin etkisi olacaktır. Hafta boyunca endekste temettü kaynaklı toplam 1 civarı bir düşüş gerçekleşecek.

Piyasalar bugün, hafta sonu Yunanistan da yapılan anketlerde, ülkenin Euro’da kalmasını isteyen ve AB-IMF anlaşmasını sürdüreceklerini açıklayan Samaras’ın partisinin önde çıkmasıyla moral buluyor, bu mana da İMKB’nin de güne alımlarla başlaması bekleniyor. 55,500 üzerinde ki kapanışlar endeksin yukarı yönlü hareketini destekleyecek olup, altındaki kapanışlara temkinli yaklaşmayı sürdürmeliyiz. Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgilerimle. Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..