Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '12

 
Kategori
Haber
 

Yunanistan ve İspanya'dan sonra Macaristan da...

Yunanistan ve İspanya'dan sonra Macaristan da...
 

Yunanistan ve İspanya'nın ardından Macaristan da vatandaşlığını satılığa çıkarmış.
Yunanistan 300 bin Euro, İspanya ise 160 bin Euro'luk ev alana 5 yıl oturma izni verecekmiş.
Macaristan da ekonomik krizden çıkış için 5 yıl vadeli, 250 bin Euroluk devlet tahvili alan herkese 6 aylık oturma izni veren yasayı kabul etmiş. 6 ay sonunda oturma izni sürekliye çevrilecekmiş ve tahvil alan iş kurup mülk edinebilecekmiş. Bu yolla, AB'ye 90 gün vizesiz seyahat edilebilecekmiş. 2 yıl sonunda da AB'de çalışma hakkı alınabilecekmiş.

AB olayını başı sıkışan ülkeler fırsata çevirmek istiyorlar. Kendi çaplarında haklılar, madem birlik üyesiler o vakit her türlü imkanından faydalanmak isteyeceklerdir. Aslında bu şekilde hem ülkelerine para gelecek hem de iş ve bilgi de ülkelrine akmış olacak. Gelen para ülkelerinde değerlenecek, istihdam yaratacak, ülke döviz kazanacak ve ekonomilerine hareket gelecektir. Dünya artık globalleşti, her ülke değişiklik arayışında ve eskisi gibi bütün yeniliklere ve farklılklara da fazla direnmiyorlar. Ufak bir hesap yaparsak 250 bin Euro'dan 1000 kişi gelse, 250 milyon Euro yapar, 10.000 kişi gelse 2.5 milyar Euro para yapar. 100.000 kişi gelse 25 Milyar Euro yapar. Bu kadar kişiye herhalde bu paralar için katlanılır. Hem gelecek kişilerinin sayısını belirlemek de ellerinde. İsterlerse istedikleri noktada işi iptal edebilirler. Sonuçta kazanan öncelikle kendi ülkeleri olacak.

Bu model kanaatimce bütün dünyaya yayılacak. Belki Türkiye bile bunu düşünebilir. Türkiye, düşünürse eski Osmanlı coğrafyasından, Rusya, İngiltere, Almanya gibi yerlerden epey insan herhalde Türkiye'yi tercih edecektir.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..