Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '07

 
Kategori
Siyaset
 

Yunanlılar dost mu?

Ülkemizin uzun yıllardır komşusu olan bir ülke Yunanistan. Tarihte bir çok kez savaştığımız ve savaşın eşiğinden döndüğümüz bir ülke. Aslında rekabet belki de komşu ilişkilerinden kaynaklanıyor. Nasıl ki Samsun ve Trabzon takımları maç yaptığında derbi havasında geçiyor, ona benzer bir psikoloji de olabilir olayın altında.

Ama tarihte yaşanmış katliamlar (1.Dünya Savaşı, Kıbrıs vb.) söz konusu olduğunda insan ister istemez Yunan'a karşı düşmanlık besliyor. Özellikle de yapılan katliamların acımasız düzeyde ve yakın tarihimizde gerçekleşmesinden dolayı.

Olayın bir de diğer yönü var. Henüz dün iş amaçlı olarak bir Yunan misafirimiz geldi. Sizin, benim gibi bir insan. Hiç bir fark yok. Hatta bu kişinin yorumlarını duyunca daha da şaşırıyorsunuz. "Her şey aynı" diyor.

"Şehir aynı, insanlar, arabalar, yaşam tarzı, yemekler, yemek simlerine kadar bizim Yunanistan ile aynı. Kasabalarınız ve şehirleriniz arasında hiç bir fark göremiyorum. Aramızdaki tek fark, siz de cami, biz de kilise var. Hatta bizim bazı şehirlerimizde cami, sizin bazı şehirlerinizde kilise de var. İnsanlarımız arasında düşmanlık filan yok. Yani Yunan halkının Türklere karşı bir düşmanlığı yok. Sorun devletlerden ve politikadan kaynaklanıyor. Düşman olan siyasetçiler." diyerek lafını tamamlıyor.

Yunanlının anlattıkları karşısında şaşırdım aslında biraz. Onun çizdiği tablo pembe, ama geçmişte yaşananları görünce kararıyor. Belki de ticari amaçlı olarak bu şekilde konuşuyor. Yine de temkinli davranmalıyız bence. Uyanık olmak lazım...

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..