Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '16

 
Kategori
Futbol
 

Yunus Mallı fark yarattı

Kadro tartışmasının gölgesinde Kosova karşısına çıkan Türk Milli Takımı, beklediğimiz iyi futbolu ortaya koyamasa da maçtan 2-0 galip ayrılmayı başardı.

Gerçekten de özellikle ilk yarı Türk Milli Takımı adına tam bir felaketti. Fatih Terim sahaya çok hücumcu bir kadroyla çıkmıştı ama bu kadro Kosova zincirini kıramadı. Milliler birkaç pozisyona girdiler ama kendileri de pozisyon verdiler. Çünkü Kosova kendi sahasında topa sahip olduktan sonra orta sahayı çok hızlı geçti ve kalemize gelmekte zorlanmadı. Özellikle ilk yarının uzatma dakikalarında Kosova’nın direkten dönen topu yürekleri ağızlara getirdi.

Türk Milli Takımı’nın bir diğer hatası da sadece sağ kanadı kullanmasıydı. Volkan Şen gerçekten çok iyi bir maç çıkarttı. Fakat sol kanadın hiç kullanılmaması çok anlamsızdı. Nitekim Volkan Şen, aşırı yüklenmeden dolayı adale sakatlığı yaşadı ve maçı tamamlayamadı.

İkinci yarıya, ilk yarıda sahada gözükmeyen Oğuzhan’ın yerine Yunus Mallı ile başlanması Türk Milli Takımı’nın oyununda fark yarattı. Öyle ki, milliler dört dakikada iki gol buldular ve rahatladılar. Bence Yunus Mallı, bu takımda rahatlıkla ilk on birde oynayabilecek bir futbolcu.

2-0’dan sonra rahatlayan Türkiye’nin daha aktif bir futbol oynamasını beklerken, oyunu rölantiye alan bir Türk Milli Takımı seyrettik. Bu nedenle 2-0’dan sonra rakip kaleyi ablukaya alan ve maçı farka götürecek bir oyun izleme hayalimiz de suya düştü. Oysa Kosova bu bölümde çok daha rahat bir şekilde Türkiye kalesine gelme şansı buldu. Yani Kosovalı futbolcular biraz becerikli olsalar maçın son bölümünde sıkıntılı dakikalar yaşayabilirdik.

Kısacası Kosova maçı, kazanılan üç puan açısından ilaç gibi geldi. Ama ortaya konan futbol tam bir hayal kırıklığıydı.

Kosova’nın aşırı sertliğine göz yuman hakem tam bir skandaldı. Türk Milli Takımı futbolcularının bu maçtan ciddi bir sakatlık yaşamadan ayrılmaları bence çok büyük bir şans.

Ben bugüne kadar milli takımdaki kadro kriziyle ilgili yazmak istemedim. Ancak ortada bir tuhaflık olduğu da bir gerçek. Hani bu futbolcular Türkiye’den özür dilemeliydiler? Bu futbolcular Türk halkından özür dileyecek neler yaptılar ve neden özür dilemeden milli takıma geri döndüler? Ne oldu da daha önceki maçlarda oynayanların büyük çoğunluğu Kosova maçında sahada yer alamadılar da, affedilen futbolcuların tamamı ilk on birde sahaya çıktı?

Kimse bana artık olan oldu, ortalığı karıştırma demesin. Evet, ben de bu futbolcuların affedilmelerinden memnunum. Ama burası Türk Milli Takımı. Yani bu ülkenin, bu halkın takımı. Bu takımda yaşananları herkesin bilmeye hakkı var. Eğer geçmiş maçlarda yaşanan puan kayıplarından dolayı Dünya Kupası’na gidemezsek bunu kim ve nasıl açıklayacak?

Tekrar futbola dönersek, zor bir gruptayız. Yeniden iddialı hale gelebilmemiz için her maçı kazanmaya çalışmalıyız. Özellikle önümüzdeki iki maçtan kesinlikle altı puan çıkartmalıyız. Aksi takdirde Türk Milli Takımı’nın iddiası kağıt üzerinde kalır.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..