Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '06

 
Kategori
İlişkiler
 

Yüreğimiz ateş almış havalanırken....

Yüreğimiz ateş almış havalanırken....
 

Yüreğim ateş almış havalanırken, binlerce uçurtmaydı kopup giden.

Binlerce uçurtma yüreğimizdedir aslında. Ama iplerin ucu hep başka başka kişilerdedir. Biri çözülür, kopar gider yetişemezsiniz, gözden kaybolur. Artık geri dönüşü yoktur. Bir bilinmeze gitmiştir.

Oysa nasılda yanıp kavrulmuştunuz ona tutunurken? En dipten, ipin en ucundan başlarız tırmanmaya, yükseldikçe yükseliriz. Başımız döner, aklımız karışır. İpteki tırmanışımız sürer, öyle ya! uçurtmaya ne yapıp edip yaklaşmalıyız. Etrafımızdaki herşey küçülmüştür, artık iyi göremeyiz, uçurtma ise gitgide büyümüştür. Sonunda ulaşılmaz olana yaklaşmışızdır. Onunla bir bütün olup onunla uçarız. En yüksekte, onun yanı başında, hiç görmediğimiz yerleri görür, hiç duymadığımız sözcüklerin etrafında döneriz. Yüreğimiz bizden çıkmış, yüreğimiz alev alevdir.

Fırtınadan fırtınaya koşulur mu? İşte öyle savruluruz, oradan oraya. İsteseniz de istemeseniz de ruhumuzu bu fırtınalara teslim ederiz. Aslında uçurtmayı uçuran farklıdır ama üzerindeki sizsinizdir. Sonra herşey birden deli gibi dönmeye başlar, uçurtmayı arık net olarak göremeyiz, herşey bulanıklaşır. Yere çakılmak üzereyizdir. İşte tam o anda ipin ucunun boşta olduğunu fark ederiz. Kendimizi tek hissederken, onları görürüz, etrafımızda böyle binlerce uçurtmanın var olduğunu.

Gece hiç gördünüz mü uçurtma? Hayır mı? Onlar içimizdedir, yüreğimizin derinliklerinde. Etrafımız doludur, ama siz hangisi ateş almış uçuyorsa ona gidersiniz. Halbuki asıl, gece, zifiri kanalıkta, uçurulmaya çalışılandır sizin olan. Onu ateşsiz, işaretsiz tanımak, asıl onun ipini yakalamaktır.

Yüreğimizde yaşattığımız uçurtmaların, birinden bir diğerine atlayarak ilerleriz. Tam da hızımızı almışken, kopup kopup giderler,.

 
Toplam blog
: 45
: 2610
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Uzun yıllar insan kaynaklarında Ekonomist olarak çalistim. Bir sure Yaratici Yazarlik atölyesine dev..